Кропивницькі тепловики пошкодили газопровід через бюрократичну систему узгодження

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Працівники ДП “Кіровоградтепло” пошкодили підземний газопровід і залишили 9,5 тис. абонентів Кропивницького і прилеглих сіл без газу, через те, що хотіли якнайшвидше відремонтувати порив тепломережі і не узгодили земельні роботи із відповідними службами. У разі проходження усієї процедури узгодження до ремонту вони приступили б не раніше, ніж за 2-3 дні.

Про це під час депутатського дня у міськраді Кропивницького повідомив головний інженер ДП “Кіровоградтепло” Анатолій Таран.

Він розповів, що на розі вул. Юрія Коваленка та Попова стався порив і робітники підприємства оперативно вирушили на його ліквідацію. Свої роботи тепловики ні з ким не узгоджували, адже потрібно було реагувати негайно.

“Початок проведення робіт треба узгоджувати з багатьма службами. Зазвичай таке узгодження триває 2-3 дні”, – наголосив Анатолій Таран.

За таких умов, за його словами, без тепла на декілька днів залишилося б багато містян та комунальних установ. Саме через те, що тепловики хотіли оперативно, обійшовши бюрократичну систему узгодження, відремонтувати тепломережу, сталося пошкодження газопроводу.Адже працівники ДП “Кіровоградтепло” просто не знали, що він там є.

Свого колегу також підтримав в.о директора КП “Теплоенергетик” Сергій Колотуха. За його словами, процедура погодження дійсно дуже затягнута. Тепловики, щоб почати аварійні роботи, мають узгоджувати це із газовиками, спецінспекцією, національною поліцією та Кіровоградобленерго. І це на практиці дійсно займає 2-3 дні.

Нагадаємо, 31 жовтня тепловики пошкодили підземний газопровід на розі вул. Юрія Коваленка та Попова. Через це без газу залишилися 9528 абонентів у двох мікрорайонах Кропивницького та у селах Соколівське, Черняхівка і Новопетрівка Кіровоградського району. Аварію спричинили тепловики.

2 листопада пустили газ в газові мережі низького тиску та в житлові будинки 101 та 102 мікрорайонів у Кропивницькому.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар