Міській владі та поліції знову довелося зупиняти будівництво незаконної парковки по вул. Великій Пермській

фото Дмитра Савранського

Як уже повідомляла Перша електронна газета, сьогодні, 16 серпня, по вул. Пермській 11/2 продовжили будівництво незаконної парковки. Її зведення почали ще у жовтні 2016 року, але завдяки втручанню журналістів, поліції та міських служб, тоді будівництво вдалося зупинити. Підприємця, який почав будувати заїзну кишеню без жодних дозволів зобов’язали демонтувати конструкції, але він цього не зробив.

Більш того, сьогодні на місці незаконної парковки з’явилася техніка і робочі. Вони розрівняли землю всередині цієї кишені і почали вкладати так звану “подушку”, готувати місце під асфальтування.

Місцеві мешканці відразу повідомили про цей факт до редакції Першої електронної газети та викликали наряд патрульної поліції.

Поліцейські опитали працівників, які виконували роботи і довго очікували замовника, але він так і не приїхав.

Начальник сектору безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Кропивницького капітан Сергій Бабенко підтвердив, що у листопаді 2016 року поліція надала письмовий висновок, що проведення цих робіт здійснюється з порушенням вимог норм, правил і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

“Згідно з Державними будівельними нормами, розташування парковки дозволяється на відстані не менше 35 метрів від перехресть на вулицях місцевого значення, і не менше ніж за 100 метрів від перехресть на вулицях магістрального значення. Крім того, облаштування парковок дозволено лише за умови дотримання відстані не менше 30 метрів від зупинок громадського транспорту. Велика Пермська – вулиця магістрального значення, тут взагалі на відстані 100 метрів від перехрестя не дозволено облаштування парковок”, – розповів Сергій Бабенко.

Коли поліцейські виявлять замовника цього будівництва, він нестиме адміністративну відповідальність за ч.2 статті 140 КУпАП.

Поки поліцейські вели розмову із робітниками, на місце незаконного будівництва приїхав секретар міськради Андрій Табалов та начальник спецінспекції Андрій Максюта.

Андрій Табалов поспілкувався із підрядниками, які виконували тут роботи, і ті пообіцяли, що згортають свою діяльність. За словами робітників, замовник запевнив їх, що у нього є всі дозвільні документи.

“Я взяв це питання на контроль. До приїзду міського голови усі роботи тут призупинені. А коли Андрій Райкович приїде, ми йому доповімо про цю ситуацію. Думаю міський голова прийме правильне рішення”, – запевнив Андрій Табалов.

Більш того, радниця міського голови Євгенія Шустер, яка теж приїхала на місце незаконного будівництва, розповіла, що міська влада планує знести цю парковку під час капітального ремонту вул. Великої Пермської. Зараз якраз триває тендер з визначення підрядника на цьому об’єкті.




Нагадаємо, наприкінці жовтня 2016 року за адресою вул. Верхня Пермська 11/2, підприємець В’ячеслав Волошаненко почав будувати незаконну стоянку, бо у аптеки, власники якої орендують у нього приміщення, немає прибутків. Взяти дозволи на розміщення цього об’єкту в міськраді та погодження від поліції Волошаненко забув. Крім того, майбутня парковка, за планами ініціатора будівництва, має зайняти частину тротуару.

Патрульна поліція Кропивницького також підтвердила незаконність зведення парковки по вул. Великій Пермській 11/2 і пообіцяла притягнути до адмінвідповідальності ініціатора будівництва.

Однак, після нетривалої паузи підприємець продовжив зведення незаконної парковки. Вже через півроку після початку встановлення незаконної заїздної кишені, у Кропивницькому міська влада згадала, що з цим об’єктом треба щось вирішувати.

  Дмитро Васильєв, Перша електронна газета,
  фото автора та Дмитра Савранського

Поширити:

Залишити коментар:

коментар