Чотири заклади освіти у Кропивницькому отримуватимуть тепло від сучасної модульної котельні

Одразу чотири заклади освіти у Кропивницькому отримуватимуть тепло у новому опалювальному сезоні від сучасної модульної котельні. Секретар міської ради Андрій Табалов сьогодні, 16 серпня, особисто проконтролював дотримання графіку виконання робіт.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради.

Новітня модульна котельня, оснащена двома потужними котлами українського виробництва, вже змонтована. Прокладені і теплові мережі до дитячих садочків №22 та №48. Будівельники розпочали прокладку теплотраси до ЗОШ №17, а згодом і ще до одного дошкільного закладу – №65.

“На цьому об’єкті важливо дотримуватися запланованих термінів, – наголосив секретар міської ради Андрій Табалов. – Адже від пуску модульної котельні залежна життєдіяльність відразу чотирьох закладів освіти. Ми сподіваємося, що із впровадженням автономного опалення вдасться зекономити 30-40 % бюджетних коштів, які раніше ми перераховували за отримане тепло теплогенеруючому підприємству. Тепер же ми сплачуватимемо лише вартість газу і заробітну плату оператору. Але і це ще не все. Конструкція котельні дозволяє кожному закладу самостійно вирішувати, яка температура носія їм потрібна. Електронна автоматика дозволяє надзвичайно оперативно реагувати на зміну погодних умов і це є ще одним джерелом майбутньої економії”.

Роботи на об’єкті виконують спеціалісти ПП “Кіровоградгазбуд», а кошторис будівництва складає 5,3 мільйонів гривень. До початку нового опалювального сезону котли подаватимуть теплоносій до всіх чотирьох закладів, запевнив директор підприємства Василь Вінницький.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар