Бобринецька міськрада відмовилася від покупки автобусів із російським корінням, натомість придбає їх у черкащан

Фото: центр медіарозслідувань "Прозоро"

Відділ освіти, молоді та спорту Бобринецької міської ради підписав договір на поставку шкільного автобуса з черкаським приватним підприємством “Аймакс-Груп”. Відповідний договір оприлюднений у системі електронних закупівель “ProZorro“.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Згідно підписаної угоди, до Бобринця привезуть спеціалізований автобус для перевезення школярів ATAMAN D093S2 вартістю 1,685 млн грн. Транспортний засіб має дизельний двигун екологічного класу ЄВРО-5, обладнаний сидіннями з інтегрованими підголівниками, підлокітниками, поясними ременями безпеки, багажниками для портфелів, звуковими і проблисковими маячками у салоні. Пасажиромісткість автобуса без водія 30 місць.

У результаті торгів міський бюджет зекономив на покупці автобуса лише 15 тис грн. Пропозиція черкащан виявилась дорожчою від пропозицій інших учасників приблизно на 230 тис грн. Ще два учасники ТОВ “Радіал-Україна” та ІП “АІС-Полтава”пропонували поставити автобуси “АС Р-4234 “Мрія”, що пропонує на ринку кременчуцьке ТОВ “ВО Авто-Холдинг”.

Читайте також: Як у Кропивницькому придбати 3-кімнатну квартиру за ціною кімнати у гуртожитку: рецепт від сім’ї працівників сервісного центру МВС

Відзначимо, що вінницька поліція розслідувала справу щодо посадових осіб ДП «УкрЦПСЗПС» та ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод», якими було внесено недостовірні дані до Сертифікатів відповідності автобусів АС Р-Мрія екологічним вимогам ЄВРО-5. Сертифікати видавались у 2016 році ТОВ “ВО Авто-Холдинг”, що, як ідеться в судових рішеннях Вінницького міського суду, призвело до незаконної реєстрації вказаних автобусів в Україні та постачання їх до відділів освіти.

Самі ж автобуси “Мрія” є переобладнаними ПАЗ-32053-07, що виробляються ТОВ “Павловський автобусний завод” у м. Павлово Нижегородської області Російської Федерації. Павловський автозавод внесений до списку юридичних осіб, до яких застосовуються санкції, введені РНБО у квітні 2017 року.

Російське коріння автобусів “Мрія” стало однією з причин відхилення пропозицій вказаних учасників. Подані на торги документи ТОВ “Радіал-Україна” та ІП “АІС-Полтава” з різних причин не відповідали умовам тендерної документації: відсутність мокрих печаток, частин документів.

Згідно Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб, ТОВ “Радіал-Україна” зареєстроване у Києві. Власником і керівником підприємства є харків’янин Владислав Куліков. Іноземне підприємство “АІС Полтава” заснували Сергій Труш та Андрій Цюрюпа, який у 2015 році балотувався до Полтавської облради від партії “Сила людей”. Підприємство має полтавську прописку, ним керує Вадим Вашак.

Переможець торгів, ПП “Аймакс-Груп”, зареєстрований у Черкасах. Засновником і керівником підприємства з 8 жовтня 2015 року є Сергій Попадько, який на місцевих виборах у 2015 році був кандидатом у депутати Черкаської облради від партії “Укроп” і на той час значився безробітним. Виробником автобуса, що фірма-переможець поставить для Бобринця, є підприємство ПАТ “Черкаський автобус”. Воно ж є розробником лінійки “ATAMAN”, що створювалась на основі автобусів Богдан А 092.

Як у Кропивницькому придбати 3-кімнатну квартиру за ціною кімнати у гуртожитку: рецепт від сім’ї працівників сервісного центру МВС

Поширити:

Залишити коментар:

коментар