Кропивницькі митці презентували виставку «Країна майстрів»

Сьогодні, 10 листопада, з нагоди святкування Дня працівників культури та народного мистецтва у Кіровоградському обласному художньому музеї  проходила виставка «Країна майстрів», де були представлені роботи визнаних майстрів зі всієї області.

«Захід показує наскільки талановиті митці у нас на Кіровоградщині. Ми підійшли до фінального кола створення обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва, безпосередньо, у Кропивницькому, щоб офіційно заявити про ті творчі задуми, які ми маємо», – сказав у вітальному слові перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.

Читайте також: Кропивницькі художники відкрили унікальну виставку в Одесі

Після вступного слова діячі культури отримали нагороди.

DSC_0801
DSC_0811

Заслужений майстер народної творчості Олександра Пренко, яка одночасно є натхненником  і координатором Кіровоградського осередку Національної спілки майстрів, зазначає, що роботи кропивничан високо цінуються у столиці.

«Коли ми брали участь у київській виставці, всі вихваляли роботи лише наших майстрів. Акцентували увагу на тому, що всі представлені напрямки у хорошому стані і бурхливо розвиваються. Кіровоградщина – мала батьківщина великих митців, які щороку демонструють свій високий рівень. Приємно відзначити, що діячі культури не залишаються осторонь суспільних проблем і беруть участь у багатьох волонтерських та благодійних заходах на підтримку онкохворих дітей», – говорить Олександра Іванівна.

image

DSC_0830

Заступник директора Кіровоградського художнього музею Ганна Осіпова також відмітила вагомий вклад майстрині.

«Олександра Пренко взяла на себе місію створити осередок Національної спілки майстрів, оскільки не кожен обласний центр може похизуватися його наявністю. Саме тому був започаткований цей проект, аби щорічно демонструвати твори в найрізноманітніших видах декоративно-ужиткового мистецтва», – підсумовує Анна Володимирівна.

Поза всякими сумнівами, подібні виставки сприяють духовному збагаченню громадян і стають міцним фундаментом для зростання культурних традиції Кіровоградщини.
DSC_0774DSC_0780

DSC_0781

DSC_0787

Поширити:

Залишити коментар:

коментар