Жінки полонених кіровоградських спецпризначенців збирали підписи під листом до Президента

Учора, 10 червня, в Кіровограді, під час акції “Stop Putin Stop WAR in Ukraine” на центральній площі міста, жінки полонених кіровоградських спецпризначенців Катерина Глондар і Юлія Корінькова збирали підписи під листом до Президента України Петра Порошенка.

Дружини кадрових військових 3-го полку спецпризначення звернулись до Президента України, як до гаранта прав та свобод громадян, з проханням посприяти у визволенні їх чоловіків з полону ДНР.

Листа під час мітингу зачитала Юлія Корінькова.

Нагадаємо, старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 р., під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їх загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон. На сьогодні, спецпризначенці перебувають у полоні протягом 482 днів.

Від самого початку полону, жінки вступили у боротьбу за свободу своїх чоловіків. Вони звертались до СБУ, до Верховної Ради України, пікетували у Києві російське посольство, але жодних результатів це не дало. За їх словами, лише до Президента вони не змогли потрапити. Їм було відмовлено у прийомі. До Петра Порошенка вони звертались через ЗМІ, проте жодної реакції не послідувало.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар