Кропивницькі рятувальники опанували нові технології пошуку і порятунку людей

23 представники ДСНС Кіровоградщини пройшли на базі Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України курс підготовки інструкторів за програмою “Пошуково-рятувальні роботи в умовах міста”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби У ДСНС в області.

Навчання проводились британським профільним експертом відповідно до стандартів INSARAG. Усі рятувальники, які навчались, успішно склали заліки та отримали сертифікати інструкторів базового рівня пошуково-рятувальних робіт в умовах міста.

Отримавши нові знання і вміння, фахівці ДСНС з Кіровоградщини провели аналогічні навчання для рятувальників кіровоградського гарнізону, які залучатимуться для участі у міжнародних рятувальних операціях.

1X4A8454

Складалися вони з теоретичної та практичної частин.

Під час теорії рятувальники переглянули навчальні фільм та презентації, ознайомились із аварійно-рятувальним інструментом та обладнанням, звернули увагу на заходи охорони праці та особливості безпеки при роботі зі спеціальним інструментом, розглянули теорію укріплень, озайомилися з типами опор та обладнанням для укріплень, способами спуску та підйому за допомогою альпіністського обладнання, з небезпеками та умовами виконання робіт в обмеженому просторі.

1X4A7694

Під час практичної – слухачам продемонстрували використання засобів для технічного пошуку, визначення масштабів, способи виявлення постраждалих за допомогою оклику, акустичних систем і відеокамер, схеми маркування будівель, навчили оцінювати ризики та здійснювати моніторинг, способи порятунку людей із застосуванням різного обладнання, ознайомили з роботою пошукових собак.

Крім того, учасники навчання виконали оцінку невелих пошуково-рятувальних робіт та вправи з технічного пошуку на місці завалу, опанували будівництво штабелів і опор.

1X4A8164

1X4A7917

1X4A7938

1X4A8087

1X4A8298

1-X4-A8312-1

1X4A8383

1X4A8405

1X4A9294

Нагадаємо, французькі фахівці провели тренінг для рятувальників з Кіровоградщини.

Читайте також: У Кропивницькому рятувальники провели тренування з радіаційної безпеки (ФОТОФАКТ)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар