На Кіровоградщині продавали іноземні авто, завезені як допомога для ЗСУ

© Управління СБ України в Кіровоградській області

СБУ на Кіровоградщині затримала зловмисників, які продавали авто, завезені під видом гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Перша електронна газета з  посиланням на СБУ у Кіровоградській області.

Так, серед зловмисників – керівник та член однієї із загальноукраїнських громадських організацій.
Вказана громадська організація під час військової агресії рф проти України безкоштовно отримувала від країн ЄС автотранспортні засоби, які в подальшому мали передаватися для потреб ЗСУ як гуманітарна допомога.

Злочинці на системній основі налогодили незаконний механізм збуту вказаних автомобілів, складаючи фіктивні документи про нібито їх безоплатну передачу іншим волонтерським громадським організаціям.

Так, за перші 2 місяці війни громадська організація через митний кордон України ввезла  та задекларовала як гуманітарну допомогу легкові автомобілі Hyundai Santa FE, KIA Sorento та Volkswagen Touran, які надалі зловмисники доставили до Кропивницького для їх збуту місцевому мешканцю.

Співробітники СБУ затримали «на гарячому» організатора злочинної схеми під час одержання 16 400 доларів США за продаж вказаних автомобілів.

На даний час, оперативники СБУ проводять обшуки за місцем реєстрації громадської організації та адресами проживання її керівників.

Найближчим часом псевдоволонтерам повідомлять про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

1

4

7

Нагадаємо, на Кіровоградщині викрили злодіїв, які здали переселенцям неіснуюче житло за 14 тисяч

Читайте також: Олександрієць незаконно переправляв через кордон призовників (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар