У Новоукраїнці швачки-самоучки шиють для армії дощовики (ФОТО)

Швейний цех організували в центрі дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ» в Новоукраїнці.

Про це з посиланням на Новоукраїнську міськраду повідомляє Перша електронна газета.

Його організували жителі громади ще у перші дні війни. Спочатку шили теплі балаклави (виготовили близько 300 шт.) з тих матеріалів, які були у кожного вдома або приносили мешканці ТГ.

Зараз робота цеху вийшла на новий рівень. Наразі найбільше зусиль майстринь зосереджено на пошитті дощовиків.

«Ми запросили військових і зняли з них мірки, також врахували усі їхні побажання. Отож у результаті маємо дощовики, які зручно одягати на бронежилети та каски. Також індивідуально можемо шити великі або маленькі розміри», – говорить одна з ініціаторок створення швейного цеху Ірина Рубля.

279603878-328251622766538-5662074360088659492-n

З особливою увагою підбирали і матеріал для дощовиків. Спочатку закупили 6 метрів тканини і протестували її на надійність та водонепроникність. Після того як впевнилися, що вона дійсно якісна та зручна у використані, почали купувати рулони по 100 метрів. З одного такого рулону шиють 37 дощовиків. Всього вже виготовили та відправили на передову близько 60 плащів.

До швейної справи залучені працівники центру «ЗОРІТ», дошкільних закладів, підприємці, мами воїнів, які боронять Україну, та просто небайдужі жителі громади. Ніхто з них раніше такому ремеслу не навчався, перекваліфікуватися їх змусила війна.

Читайте також:

Гроші, які збирала на весілля онуку, віддала на армію. Історія олександрійської волонтерки

Воїн з Кіровоградщини, який перебуває в комі, потребує термінової допомоги

Поширити:

Залишити коментар:

коментар