У Кропивницькому організують літні табори з урахуванням напливу переселенців

© pixabay.com

Сьогодні, 12 травня, депутати Кропивницької міськради підтримали звернення групи депутатів Міжфракційного депутатського об’єднання “Рівні можливості” про забезпечення позашкільною освітою дітей шкільного віку влітку. 

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Кропивницький на сьогоднішній день приймає понад 40 тисяч переселенців, серед яких понад 10 тисяч – діти. Незважаючи на часткове переміщення родин з Кропивницького, більша частина залишається у місті. Зараз діти шкільного віку, які проживають в обласному центрі навчаються дистанційно.

 “Враховуючи особливості воєнного стану, невеликі фінансові можливості кропивничан та внутрішньо переміщених осіб, можна зробити висновок, що майже 100% дітей шкільного віку в літній період перебуватимуть у місті. Отже, виникає потреба в забезпеченні зайнятості дітей в літній період, а саме – залучення їх до позашкільної освіти у вигляді літніх таборів різного спрямування (мовних, креативних, STEM та іншого спрямування). Така робота дасть можливість не тільки надати нові можливості для розвитку дітей, їх психологічної підтримки, а й буде запорукою попередження дитячої бездоглядності та злочинності, дасть можливість сім’ям, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, інтенсивніше інтегруватися в громаду міста Кропивницького”,- наголосила у зверненні до депутатів Наталія Чередніченко.

Більшістю голосів депутати міської ради підтримали рішення про створення мережі літніх таборів різного спрямування на базі таких дитячо-юнацьких клубів, спортивних шкіл, позашкільних центрів при загальноосвітніх закладах, де є тимчасові укриття або бомбосховища в приміщенні чи поряд з ними.

Нагадаємо, на Кіровоградщині осіло більше 74 тисяч переселенців

Читайте також: Кіровоградщина: дітям-переселенцям подарували планшети для навчання на зібрані в Нью-Йорку гроші

Поширити:

Залишити коментар:

коментар