У Кропивницькому запрацювали мобільні пункти вакцинації в автобусах

Сьогодні, 30 липня, у Кропивницькому запрацювали мобільні пункти масової вакцинації у міських автобусах. Першими вакцинуватися поруч із домом змогли мешканці мікрорайону Завадівка. За півтори години роботи мобільної бригади щеплення отримали 23 людини, переважно пенсіонери.

Щепили вакцинами Moderna та Coronavac, повідомляє Перша електронна газета.

Для потреб пересувного пункту вакцинації використовують муніципальний транспорт КП “Електротранс”.

“Автобус обладнаний точкою доступу до мережі інтернет, бактерицидною лампою, кондиціонером, кулером з водою та антисептиком для дезінфекції. Також працює машина соціального таксі зі спеціальним обладнанням для перевезення людей з інвалідністю. Ми приймаємо заявки від людей, які не мають можливості самостійно дістатися до місця вакцинування, транспортуємо їх сюди і у зворотньому напрямку”, – розповів директор КП “Електротранс” Олександр Луценко.

DSC 1246

У пересувному пункті вакцинації працює три медичних працівника. Старша медична сестра Людмила Плешакова розповідає, що в автобусі витримані всі медичні і санітарні норми для проведення вакцинування.

“Вакцина зберігається у холодильнику, а та що використовується зараз стоїть на холодовому елементі. Для щеплення є одноразові самоблокуючі шприци, рукавички і спиртові серветки. Тож люди можуть не переживати про стерильність та умови зберігання вакцини”, – додає медпрацівник.

Для 84-річної Зої Пушкаренко із Завадівки такий мобільний пункт вакцинації чи не єдиний спосіб щепитися. “Після інсульту я не можу ходити, тому сюди мене привезли. Після щеплення сказали трохи посидіти і почекати реакції”, – говорить жінка.

“Внук вакцинувався у Чехії, донька в Одесі. Невакцинованим лишився тільки я. Живу тут неподалік, за 200 метрів. Ось і вирішив прийти”, – розповідає 70-річний Олександр Краснощоченко.

DSC 1218

Валерій Дружченко приїхав вакцинуватися з мікрорайону Кущівки. Про таку можливість дізнався із соціальних мереж. Після щеплення почувається добре.

“Працюю у сфері обслуговування пасажирів і вирішив не наражати ні себе, ні людей на небезпеку, – додає чоловік.

Як зазначив міський голова Кропивницького Андрій Райкович, мобільні пункти вакцинації дадуть можливість швидше провакцинувати більшу кількість людей для формування колективного імунітету у містян.

“Специфіка нашого міста у тому, що є окраїни і віддалені мікрорайони з приватним сектором, де проживають люди похилого віку. Вони в силу різних обставин, зокрема і через лінь, вчасно не вакцинуються, відкладаючи це на потім. Наразі у Кропивницькому вакциновано близько 36 тисяч осіб. Це мало для міста з населенням у майже 250 тисяч. Лише коли досягнемо колективного імунітету можна мати якісь гарантії і говорити про правильну організацію навчального процесу у школах і роботу промислових підприємств”, – переконаний очільник міста.

DSC 1241

За його словами, в обласному центрі організують стільки мобільних пунктів вакцинації, скільки буде необхідно. Наразі проведена роз’яснювальна робота з головами квартальних комітетів, які на своїх територіях мають оголосити про таку можливість щеплення.

“Найголовніше – що є вакцина. Тепер потрібно, щоб люди почули рекомендації і для себе особисто прийняли рішення вакцинуватися”, – резюмує чиновник.

Завтра, 31 липня, з 9:00 до 12:00 виїзний пункт вакцинації працюватиме у мікрорайоні Стара Балашівка біля магазину “Дельта”. В той же час інша мобільна бригада розгорне роботу на Кущівці по вулиці Водоп’янова біля школи №30.

Читайте також: Вакцинуватися від коронавірусу мають щонайменше 80% вчителів Кіровоградщини

DSC 1217

DSC 1220

DSC 1223

DSC 1225

DSC 1233

DSC 1234

DSC 1236

DSC 1240

DSC 1247


Олег Козупляка для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар