Рідні загиблих кропивницьких спецпризначенців зібрали врожай пшениці на полі пам’яті

На території 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго пройшли жнива. Рідні військовослужбовців, які поклали свої життя за Україну, зібрали врожай пшениці.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт полку.

Учора біля майбутнього храму на території полку зібрались рідні загиблих героїв, волонтери, військовослужбовці полку. Серпами вони скосили пшеничне поле, що висіяли 8 травня. Після того частину врожаю обмолотили, а інше зв’язали в дідухи. Один з них перебуватиме в полковому музеї до наступного врожаю, інші ж розібрали рідні полеглих військовослужбовців.

“Це новітня традиція в історії України. Для нас це дуже знаково, адже наші побратими завжди поряд з нами – живуть в нашій пам’яті”, – сказав заступник командира полку з морально-психологічного забезпечення Сергій Францішкевич.

Цього року наприкінці вересня в полку планують засіяти поле пам’яті озимою пшеницею.

xlib7

Символічно, що ціпи, якими молотили зібраний урожай, військовим надала “Баба Єлька”, яка займається дослідженням і збереженням української автентичної культури на Кіровоградщині. Один із ціпів із села Івангород Олександрівського району. Він належав Євдокії Йосипівні Лисенко (1927 р.н.). Другий привезли з Благовіщенського. Належав Марії Юхимівні Томашевській (1909 р.н.), нащадки якої нині несуть службу у лавах ЗСУ.

Нагадаємо, кропивницькі спецпризначенці Глондар і Коріньков отримали ордени “За мужність”.

Читайте також: Волонтерка з Добровеличківки отримала відзнаку від Міноборони

xlib2

xlib3

xlib4

xlib5

xlib6xlib9

Поширити:

Залишити коментар:

коментар