Волонтерка з Добровеличківки отримала відзнаку від Міноборони

Волонтерку та громадську активістку Вікторію Яремчук нагородили нагрудним знаком від Міністерства оборони України. Жінку відзначили за мужність у пошуку військових, які потрапили в полон або зникли безвісти, волонтерську допомогу армії та підтримку матерів, які втратили своїх дітей на війні.

Про це розповіла очільниця Центральноукраїнського осередку ВГО “Асоціація жінок України “Дія” Тетяна Нехайчук, повідомляє Перша електронна газета.

Як відзначає сама Вікторія Яремчук, волонтерською діяльністю вона почала займатися ще на початку війни на Сході України.

“Кожен так чи інакше згорьований війною. Хтось втратив друга, побратима або найріднішу людину. Війна продовжується, і поки хлопці захищають нас від ворогів, ми повинні тримати оборону в тилу”, – розповідає Вікторія Яремчук.

photo 2020 07 24 09 50 25

Щоб допомогати бійцям на Сході, разом із однодумцями ось уже шостий рік збирають гуманітарну допомогу.

“Наша своєрідна команда хоч не така й велика, але сформована з дуже свідомих і небайдужих громадян Добровеличківщини. Кожного, хто долучається до нас, вважаємо маленькою перемогою. Це ще раз підтверджує: люди пам’ятають, що у нас триває війна, і щиро намагаються допомогти», – розповідає волонтерка.

Довідково: Медаль "Знак пошани" - відомча нагорода Міністерства оборони України. Присвоюється військовослужбовцям, працівникам Збройних Сил України та волонтерам за значний особистий внесок у справу розбудови, розвитку та забезпечення життєдіяльності армії.

photo 2020 07 24 09 50 24

У місцевому осередку громадської організації “Асоціація жінок України “Дія” Вікторія Яремчук опікується ще одним важливим напрямом: підтримує сім’ї, рідні яких загинули чи постраждали внаслідок конфлікту на війні. Зокрема вона допомагає відстоювати їм свої права, коли виникають проблеми з порозумінням в органах державної влади та місцевого самоврядування.

“Неможливо описати словами, який жах та біль переживають родини загиблих бійців. Кожен із них є нашим Героєм, тож наш обов’язок перед ними – допомогти їх рідним пережити горе, проявити максимальні підтримку та турботу й показати, що вони не залишилися сам-на-сам з бідою. Не потрібно залишатися осторонь, потрібно діяти! Саме тому я в свою чергу намагаюся зробити все максимально можливе, щоб родини отримали кваліфіковану психологічну, соціальну, державну й фінансову допомогу, якщо є така необхідність, – ділиться Вікторія Яремчук. – Ніколи не ставила перед собою таких цілей. Найголовніше для мене – це закінчення війни та повернення наших хлопців додому! А поки ми робимо все максимально від нас залежне, аби наші воїни не мали ні в чому потреби”.

Нагадаємо, Вікторія – мати кропивницького спецпризначенця Олександра Яремчука, який вважається безвісти зниклим після того, як разом із іншими військовими на пікапі “Mitsubishi L200” 24 серпня 2014 року забирав поранених з кургану Савур-могила. Біля мосту на виїзді з села Петрівське (Шахтарський район) Донецької області машину двічі обстріляли, вона перевернулась і була захоплена російськими бойовиками, які вбили поранених. Група, що була направлена на пошук загиблих, не змогла знайти тіла. Можливо, його тіло разом зі зниклими Темуром Юлдашевим та Віктором Самойловим знайшли в одній могилі біля села Петрівське.

Читайте також: Троє жінок із Кіровоградщини отримали державні нагороди

photo 2020 07 24 09 50 25 (2)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар