Кропивницькі спецпризначенці Глондар і Коріньков отримали ордени “За мужність”

© Катя Глондар | Facebook

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження кропивницьких спецпризначенців Сергія Глондара та Олександра Корінькова, які майже 5 років були в полоні проросійських бойовиків, орденами “За мужність” ІІІ ступеня.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Військових нагородили за особисту мужність, виявлену під час бойових дій, зразкове виконання військового обов’язку та з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.


Нагадаємо, 16 лютого 2015 року група, у якій були спецпризначенці Сергій Глондар і Олександр Коріньков, супроводжувала колону з пораненими і вбитими бійцями ЗСУ, яка рухалася через так звану «дорогу життя». Але сепаратисти не дотрималися обіцянки і влаштували засідку.

Тоді в результаті боїв у районі Дебальцевого загинули двоє спецпризначенців – 26-річний командир групи, капітан Юрій Бутусов і старший солдат Віталій Федитник, а також  військовий журналіст Дмитро Лабуткін. Єдиний із важко поранених, кому дивом вдалося вижити, – сержант Вадим Довгорук. Він був в одній бронемашині з командиром, втратив під час бою руку, але встиг відповзти. Через три дні Довгорука знайшли бойовики: його взяли в полон і доставили у госпіталь, де через обмороження сержантові ампутували ступні обох ніг.

Із групи Бутусова в той день у полон потрапили п’ятеро бійців 3-го полку: окрім Глоднара і Корінькова, у бойовиків також опинилися Віталій АлєксінОлексій Сазонов і Віталій Кравець. Сазонов і Кравець повернулися додому рівно через 50 днів – у квітні того ж року їх звільнили за допомогою волонтерів та ветеранів війни в Афганістані. Солдат Алєксін стверджує, що втік із полону.

Сергій Глондар і Олександр Коріньков пробули у полоні найдовше, 29 грудня 2019 року у результаті обміну військові повернулися в Україну, а потрапили у Кропивницький лише 14 лютого 2020 року. За цих п‘ять років у Глондаря народилася друга донька. Її полонений досі бачив лише на відео, які йому інколи давали подивитися тюремники. А Коріньков одружився незадовго перед відрядженням в АТО.

Більше про спецпризначенців і боротьбу їхніх рідних за визволення шукайте за посиланням.

Читайте такожІсторія подвигу кропивницького кіборга Вадима Довгорука 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар