Головна спортивна арена у Кропивницькому має нову назву – стадіон “Зірка” імені Станіслава Березкіна

Починаючи з 26 липня 2021 року, головна спортивна арена у Кропивницькому офіційно називається стадіон “Зірка” імені Станіслава Березкіна. Нову назву стадіон отримав на честь відомого підприємця, мецената і народного депутата Верховної Ради України у зв’язку зі зверненням колективу футбольного клубу.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Станіслав Семенович завжди був серед найпалкіших прихильників команди. Ініціативний в усьому, він був переконаний, що виховання юного покоління футболістів Кіровоградщини стане запорукою успіху команд не лише області, але й України.

І вже в 2012 році запрацювала Академія футбольного клубу “Зірка”, вихованці якої ставали призерами чемпіонатів України та переможцями багатьох юнацьких турнірів. Саме завдяки його ініціативі і фінансовій підтримці великої групи підприємств, в 2013 році клуб розпочав реконструкцію стадіону, отримавши в надскладних економічних умовах вже через рік сучасну легкоатлетичну арену та футбольний стадіон, якого так довго чекало місто.

Здійснилися бажання любителів “королеви спорту” легкої атлетики, які мріяли побачити кращих спортсменів України на рідній арені. Через рік після цього, команда “Зірка” поставила перед собою завдання виходу до Прем’єр-ліги і успішно виконала його.

Стадіон в Кропивницькому і зараз залишається головною спортивною ареною області, яка регулярно приймає футбольні змагання – від дитячих турнірів до ігор найвищого рівня команд УПЛ. Ми завжди знали, що Станіслав Семенович обов’язково займе своє місце на трибуні серед вболівальників та друзів. Він щиро радів успіхам команди та глибоко переживав невдачі клубу. Він пишався тим, що підтримує спорт, який назавжди увійшов в його життя”, – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 6 грудня 2020 року на 62-му році життя помер один з видатних жителів Кіровоградщини Станіслав Семенович Березкін. А 9 грудня в приміщенні обласної філармонії у Кропивницькому відбулася церемонія прощання. Віддати останню шану прийшли сотні людей: посадовці, підприємці, військові, волонтери, духовенство, освітяни, небайдужі мешканці з різних куточків Кіровоградщини та України.

Станіслав Березкін

Президент “Зірки” Максим Березкін дав міні-інтерв’ю, в якому розповів про нову назву стадіону, спростував чутки про його оренду та поділився майбутніми планами футбольного клубу.

– Максиме Станіславовичу, відучора кропивницький стадіон “Зірка” офіційно називається стадіон “Зірка” імені Станіслава Березкіна…

Так, колектив клубу звернувся до засновників з проханням вшанувати пам’ять Станіслава Семеновича і надати стадіону “Зірка” його ім’я. Я вдячний їм за ініціативу. У нас практично не змінюється штат клубу останні 3 роки, а більша половина з працівників в клубі працюють понад сім років. І підтримка саме цих людей для мене дуже важлива.

– У зв’язку з цим, чи відчуваєте ви тепер додаткову відповідальність? Адже Станіслав Семенович був не тільки одним з ініціаторів реконструкції стадіону, але й вашим батьком.

Звичайно. Кропивницький завжди був моїм рідним містом. Десять років тому ми розпочинали масштабний проект підтримки спорту, хоча й до цього підприємства нашої промислової групи надавали всіляку допомогу спортсменам області. Але стадіон та футбольна команда стали зовсім іншою сходинкою. Я пишаюся тим, що моя сім’я стала частиною спорту Кіровоградської області. І я кожного дня згадую, що любов до спорту в мене саме від батька.

© Максим Березкін | ukranews.com

– В мережах активно ширяться чутки, що стадіон належить місту і знаходиться в оренді. Чи це так?

Справжні вболівальники знають, що стадіон взагалі то був довгий час “чемоданом без ручки”. Він передавався з балансу на баланс то заводу, то міста, то області. І так було майже 20 років. Навіть тоді, коли “Зірка” декілька сезонів грала у вищій лізі. У 2012 році ТОВ “Футбольний клуб Зірка” викупив стадіон у фонду держмайна. І зараз він вже 9 років у власності саме футбольного клубу. Між іншим, я завжди акцентував увагу на тому, що клуб повинен мати стадіон саме у власності, щоб потім не виникали конфлікти на різних рівнях.

– Якщо не секрет, то яка сума тоді була виплачена за стадіон?

На той час це було майже 1,5 мільйони доларів. А в 2013-2014 році в умовах катастрофічного зростання цін і війни ще втричі більше футбольний клуб витратив на реконструкцію. Я думаю, що будівництво і реконструкція всіх спортивних об’єктів міста за останні 20 років разом не коштувала стільки. І ні для кого не є секретом, що в самому місті є декілька стадіонів, але тільки 2 поля придатні для офіційних ігор – трав’яне та синтетичне поля саме нашого стадіону.

– Чи не пов’язані з перейменуванням ті роботи, які почали проводитися на стадіоні останнім часом?

Аж ніяк. Ми добре розуміємо, що нічого вічного не буває. Тож навіть те покриття, яке вже 7 років експлуатується легкоатлетами, потребує ремонту. Ми ще два місяці тому розпочали ремонт ділянки бігових доріжок. А для команд ДЮФЛ вже підготовлена додаткова роздягальня, адже ми вкрай обмежені існуючими підтрибунними приміщеннями. А дітей, які займаються як футболом, так і легкою атлетикою, у нас щоденно на стадіоні сотні.

Але роботи на цьому на завершуються. Зараз ми готуємося до старту чемпіонату як УПЛ, адже ми будемо домашньої ареною для наших сусідів з петрівського “Інгульця”, так і для аматорських змагань за участю “Зірки”. Завершена перевірка підігріву, освітлення, мереж і так далі. Навантаження на поле, звичайно, буде чимале, але ми сподіваємося, що впораємося з режимом «гра кожного тижня». Ми в штаті маємо дуже кваліфікованого агронома Віталія Грушу, у якого майже 25 років стажу догляду за футбольними полями.

Невеликі заходи необхідно також провести для того, щоб якісно на великому синтетичному полі проводити ігри ДЮФЛ. Заплановані ремонтні роботи й на майданчику з синтетичним покриттям. Тож я впевнений, що спортивне життя, як і раніше, буде вирувати на стадіоні “Зірка” імені Станіслава Березкіна щоденно.

– Ну й останнє запитання, яке не можливо не задати. Які плани у команди “Зірка”?

На цей сезон ми граємо в аматорському чемпіонату України. Гратимемо футболістами, яких виховала академія клубу. Кожного року нас намагаються поховати, але клуб, як і команда, як і стадіон, як і академія, існують. Цього року, наприклад, наймолодші юнаки Академії взяли срібло чемпіонату України у вищій лізі. Ми знову створили команду U-19, щоб зробити своєрідний буфер між академією та першою командою.

Звичайно я знаю, що вболівальник мріють про повернення на професійний рівень, про пристойні результати. Я неодноразово зустрічався з керівництвом клубу та команди. Вже зараз ми повернули в команду більш досвідченіших вихованців клубу, зміцнили тренерську лаву. Ну а восени будемо спільно приймати рішення щодо наступного сезону.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар