На 62 році пішов із життя Станіслав Березкін

6 грудня на 62-му році життя помер один з видатних жителів Кіровоградщини, відомий підприємець, меценат і народний депутат Верховної Ради України Станіслав Семенович Березкін.

Станіслав Березкін народився 12 травня 1959 року в маленькому селі Високі Байраки Кропивницького району. Усе життя прожив в Україні. Навчався в місцевій школі, в Кіровоградському інституті сільгоспмашинобудування (нині ЦНТУ), служив у Збройних Силах.

Він пройшов тяжкий шлях від простого інженера до керівника власного підприємства. Був членом виконкому Кіровоградської міськради, депутатом обласної ради, народним обранцем Верховної Ради трьох скликань, був визнаним на міжнародному рівні парламентарем.

Станіслав Семенович був нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України, орденом «За заслуги» III ступеня, мав звання «Заслужений працівник промисловості України», був кавалером Ордена князя Володимира II ступеня.

Його завжди пам’ятатимуть, як справедливого керівника, мудрого підприємця і відповідального депутата. Він невпинно трудився до останнього дня життя, бо був працьовитим і вимогливим до себе – ставив високі цілі і відчайдушно гарував, доки не досягав їх.

Станіслав Семенович щиро турбувався про своїх земляків і встиг зробити чимало добра для свого округу, рідного району, воїнів легендарного 3-го полку спецпризначення і всіх, хто звертався за допомогою до заснованого ним благодійного фонду «Добротвір».

Його останній життєвий вчинок теж був благодійним – він передав подарунки родинам, у яких зростають дітки з інвалідністю.

6 грудня, у день мужніх, відчайдушних і незламних, яким був і Станіслав Березкін, його велике серце зупинилося.

Щиро співчуваємо родині Станіслава Семеновича. Його передчасна смерть – гірка й болюча втрата для Кіровоградщини та всієї України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар