У Кропивницькому попрощалися зі Станіславом Березкіним

Сьогодні, 9 грудня, в приміщенні обласної філармонії у Кропивницькому відбулося прощання з відомим підприємцем, меценатом і народним депутатом Верховної Ради України Станіславом Березкіним.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Віддати останню шану прийшли сотні людей: посадовці, підприємці, військові, волонтери, духовенство, освітяни, небайдужі мешканці з різних куточків Кіровоградщини та України.

5

“Станіслава Семеновича запам’ятають як чуйну, добру, справедливу людину. Для Кіровоградщини він залишиться мудрим керівником, успішним промисловцем, досвідченим державотворцем та щедрим меценатом.

Він рано пішов, але встиг багато зробив для області та України. Це тяжка втрата для всіх нас, спочивайте з миром, Станіслав Семенович”, – сказала у своїй промові заступниця голови ОДА Світлана Лобанова.

1

Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк згадав про те, як Станіслав Березкін підтримував Православну Церкву України.

“Він став одним із небагатьох підприємців Кіровоградщини, який почав активно підтримувати помісну православну церкву, хоч не було на це ні моди, ні зобов’язання. Таке у Станіслава Семеновича було внутрішнє переконання. І кожен раз, коли я чи наші священнослуужителі зверталися до нього, то він чим міг старався підтримати і допомогти”.

Також владика Марк розповів про ставлення Станіслава Березкіна до роботи та сім’ї.

“Коли говорили про якісь виклики сьогодення чи політику, то Станіслав Семенович був дуже емоційним. А коли розмова заходила про плани та задуми – вмить змінювався. З’являвся блиск в очах, він багато бачив того, що ще хоче зробити та втілити. А найбільші зміни були, коли він говорив про свою родину, про дружину, із величезною любов’ю та гордістю говорив про своїх дітей та онуків. Я думаю, що для нього саме вони були найбільшим досягненням. Не підприємства чи матеріальні здобутки, а вірна сім’я, яка завжди підтримувала, і якою він пишався.

Сьогодні ми зібралися, щоб засвідчити добрі справи Станіслава Семеновича і просимо, щоб Господь дав йому вічний спокій. Рідним, щоб дав розраду, а нам усім – пам’ять про те, що колись і ми станемо на небесах звітувати за наші справи. І дай Боже, щоб були люди, котрі будуть за нас молитися, знайдуть добре слово і зберуться, щоби підтримувати наших рідних”.

Поховали Станіслава Березкіна на Далекосхідному кладовищі у Кропивницькому. Його серце зупинилося 6 грудня, на 62 році життя.

2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар