Арбітр із Кропивницького покарав львівського тренера за українську мову

© fcdynamo.kiev.ua

У матчі 15-го туру УПЛ “Львів” – “Колос” арбітр кропивничанин Віктор Копієвський показав жовту картку  тренеру львівської команди Віталію Шумському за прохання розмовляти українською мовою.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Tribuna.com.

Конфлікт стався на 67-й хвилині матчу. Тоді Шумський сказав резервному арбітру Миколі Кривоносову, щоб той розмовляв українською мовою. Кривоносов розцінив це як тиск на суддю і попросив головного арбітра показати Шумському “гірчичник”. Головний арбітр матчу Віктор Копієвський дістав жовту картку.

“Я підійшов до четвертого судді і сказав йому щось по грі. Він почав розмовляти зі мною російською мовою, а я поставив йому питання: “Чому ви розмовляєте зі мною російською мовою?”. А він по рації передав головному рефері, щоб мені дали жовту картку. Я запитую у головного судді: “За що мені жовта картка?”. Він мені не пояснив. Я б хотів, щоб всій Україні бригада арбітрів відповіла, за що вони мені дали жовту картку, тому що так не може бути. Я хочу спілкуватися українською мовою, а мені за це дають жовті картки” – прокоментував інцидент Віталій Шумський каналу “Футбол 2”.

Нагадаємо, Віктор Копієвський – представник Кропивницького, випускник ЦНТУ. Він –  наймолодший серед нинішніх арбітрів, які працюють в УПЛ. У 2019 році отримав нагороду “Найкращий арбітр України”.

Читайте також: СБУ: декан Льотної академії вимагав по 11 тисяч доларів з курсанта (ОНОВЛЕНО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар