Молоді надії Кіровоградщини

Олег Дорощук під час зустрічі після Юнацьких Олімпійських ігор

Земля Кіровоградщини завжди славилася своїми талановитими спортсменами. От і на Юнацьких Олімпійських іграх, що проходили в аргентинському Буенос-Айресі з 6 по 18 жовтня, в українській команді, яка захищала честь країни на цих змаганнях, були представники Кіровоградської області. Детальніше дивіться на https://www.betobzor.com/prognozy/football/.

У стрибках у висоту нашій збірній приніс бронзову медаль спортсмен з Кропивницького Олег Дорощук.

“Боротьба у фіналі була дуже напружена. Можна було відчути, що всі учасники змагань дуже нервували. Мені зрозуміло, що той, хто впорається з нервами, той і може розраховувати на добрий результат. Тому я концентрувався тільки на стрибках та всі емоції залишив поза межами сектору. Тому я дуже радий, що стрибнув на 2.14 та впритул наблизився до свого кращого особистого рекорду. Я дуже схвильований, що прославив Україну та щасливий, що наш прапор підіймався над стадіоном”, – сказав призер.

Відмітимо, що третя сходинка на цих змаганнях має велике значення щодо подальшої спортивної кар’єри Олега, та дає значне прискорення для поліпшення його стрибкових результатів. Нагадаємо, що зараз кращий стрибок юнака дорівнює 2 метри 15 сантиметрів.

Другою представницею Кіровоградської області на Юнацьких Олімпійських іграх, була Катерина Онісімова, яка народилася у Знаменському районі. Вона почала займатись легкою атлетикою у Віталія Воровського, вчителя фізкультури Володимирської середньої школи, де дівчинка проходила навчання. Нещодавно Катерина переїхала у місто Дніпро, щоб тренуватися у наставника Олександра Охріменка. Зараз вона є студенткою Дніпровського вищого училища фізичної культури. Результати, які показала молода спортсменка, кандидат у майстри спорту, дали змогу потрапити у збірну команду України та прямувати до Олімпійського стадіону у Буенос-Айресі.

Онісімова на цих змаганнях виступила у двох дисциплінах. В перший раз дівчинка вийшла на бігову доріжку та брала участь у змаганнях з бігу на 2000 метрів з перешкодами, які відбувалися 12 жовтня. Бігунка показала непоганий результат — 14 місце. Слід зазначити, що Катерина була наймолодшою учасницею забігу серед інших суперниць.

Через чотири дні, 16 жовтня, українська спортсменка брала участь у кросі на 4 км. Вона показала 33 результат серед 56 учасниць забігу.

Після цих двох змагань суддями визначався підсумковий результат кожного спортсмена. Катерина посіла 11 місце, що є непоганим для молодої української легкоатлетки.
Тренер був задоволений цим результатом, та відмітив, що дівчинка постійно прогресує та надалі спортсменка може добитися великих перемог.

Нагадаємо, 29 жовтня, у Кропивницькому відбулася зустріч із призером Юнацьких Олімпійських ігор Олегом Дорощуком та тренерами, які готували спортсменів-кропивничан.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар