Півзахисник “Зірки” зупинився за крок до фіналу молодіжного Євро

© Апостроф

Збірна України U-19, у складі якої всю гру відіграв півзахисник кропивницької “Зірки” Кирило Дришлюк, поступилася португальським одноліткам у матчі за вихід у фінал Євро-2018 з рахунком 0:5.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Футбол 24.

Португалія відразу взяла м’яч під свій контроль і організувала швидкий гол у наші ворота. Жоао Філіпе на лівому фланзі накрутив Коноплю і подав у воротарський майданчик збірної України. З першим ударом Педро Корреї Кучерчук впорався, але партнери не підстрахували голкіпера і португальський форвард з другої спроби відкрив рахунок у зустрічі.


Україна дуже швидко втратила Владислава Супрягу – замість нього вийшов Андрій Кулаков, однак намагалася атакувати. Можна пригадати потужний постріл Дришлюка. Португальці ж відповідали значно гостріше та результативніше. На 19 хвилині “синьо-жовті” вдруге пропустили – Філіпе виграв відскок після подачі кутового та розстріляв українські ворота.

А ще через 2 хвилини рахунок став розгромним. Філіпе отримав м’яч на лінії штрафного майданчика, виграв позицію у наших захисників та оформив дубль. Збірна України повністю посипалася. Незабаром Трінкау скористався поганою передачею Олексія Хахльова і вразив дальній кут наших воріт.

Пройшло декілька миттєвостей – і Трінкау забив вдруге. Вінагре класно підключився по лівому флангу і прострілив вздовж воріт. Кучерук жахливо відбив м’яч перед собою, а 17 номер португальців зробив рахунок непристойним – 0:5. До перерви українці не змогли забити бодай гол престижу, хоча найактивнішим у складі “синьо-жовтих” був Георгій Цітаішвілі.

На старті другого тайму португальці почали більше дозволяти збірній України. Підопічні Олександра Петракова частіше знаходили вільні зони біля чужих воріт, натомість суперник у декілька разів збавив оберти і взагалі не створював тиску на наші володіння. Португалія більше не хотіла грати, а Україна не могла.

Піренейці перепасовувалися в центрі поля, вбиваючи час до фінального свистка. “Синьо-жовті” ж переривали цю рутину рідкісними випадами, які все одно не часто доходили до ударів у площину воріт. Уваги заслуговували хіба що постріли Хахльова та Кулакова прямо в руки голкіперу суперника.

Матч підійшов до логічного завершення – Португалія потрапила у фінал, а збірна України припинила виступи на Євро-2018 U-19 у півфіналі. Єдиним позитивом для наших футболістів стала підтримка вболівальників, які протягом гри скандували патріотичні вигуки, а під завісу зустрічі заспівали гімн України.

Євро-2018 U-19. Півфінал

Україна U-19 – Португалія U-19 – 0:5

Голи: П. Коррея, 2, Філіпе, 19, 21, Трінкау, 28, 30

Поширити:

Залишити коментар:

коментар