Капітан і молодий форвард “Зірки” про невдачу з “Карпатами” та майбутнє протистояння з “Олімпіком”

Капітан кропивницької «Зірки» Максим Драченко в інтерв’ю клубній прес-службі розповів про матч з «Карпатами» та підготовку команди до гри з донецьким «Олімпіком». Також молодий форвард Данііл Кондраков поговорив про перші враження і адаптацію в команді.

– Максиме, який настрій панує у футболістів після протистояння з «Карпатами»?

– Відверто кажучи, не дуже позитивний. Усе ж таки ми хотіли перемогти в цьому матчі. На жаль, не вдалося. Та й загалом, ми вже давно не вигравали, тому хочеться якнайскоріше перервати цю смугу невдач і відсвяткувати вікторію.

Читайте також: Матч “Зірки” та “Карпат” закінчився безгольовою нічиєю

– Чому, на твою думку, не вдалось переграти львів’ян?

– Важко сказати. Ніби-то й старалися, й боролися, але в матчі з «Карпатами» в нас було багато браку. Ми часто помилялись у простих ситуаціях. А в завершальній фазі атаки не вистачало холоднокров’я, аби довести комбінацію до логічного завершення. То бракувало хорошого удару, то останнього пасу. Хоча, як на мене, все ж м’ячем частіше володіла наша команда.

Читайте також: Капітан кропивницької “Зірки”: Головним мотиватором та талісманом у моєму житті – є сім’я

– Як триває підготовка до поєдинку з «Олімпіком»?

– Тренування проходять у звичайному режимі. Ми планомірно готуємось до наступного туру, в якому сподіваємось нарешті-таки перемогти.

– Особисто для тебе дуель проти донеччан буде принциповою?

– Завжди хочеться вигравати, в будь-якому матчі, але тим більше хочеться добре зіграти проти команди, в якій провів багато років. Не можу сказати, що матч проти «олімпійців» буде надпринциповим особисто для мене. Ця гра буде важлива для всієї команди й ми дуже серйозно готуємось до неї.

– А як ти можеш оцінити нашого наступного суперника?

– «Олімпік» – це хороший, збалансований колектив. Нині в чемпіонаті вони набрали дуже непоганий хід. Незважаючи на те, що влітку з командою розпрощались кілька лідерів, донеччани продовжують грати на високому рівні. Знаєте, головне, що в них є те, чого зараз нам не вистачає – реалізації гольових моментів. Але все одно нам потрібно більше уваги звертати на себе, й працювати над собою. Я пам’ятаю матч першого кола, коли ми дійсно виглядали краще за суперника, але, на жаль, не зуміли забити й перемогти. Сподіваємось виправити це в наступному турі.

Також молодий форвард кропивницької «Зірки» Данііл Кондраков вперше поспілкувався з клубною прес-службою, в якості гравця першої команди.

– Данііле, як проходить твоя адаптація серед більш досвідчених партнерів?

– Потрохи пристосовуюся до нових умов й більш серйозних вимог. У першій команді працювати набагато важче, ніж у дублі. Це й зрозуміло, адже в Прем’єр-лізі, на відміну від чемпіонату України U-21, вищі швидкості. Тут потрібно не лише швидше працювати з м’ячем, але й швидше думати та приймати рішення.

– Які вимоги пред’явив до тебе Роман Монарьов?

– Роман Геннадійович казав, аби я впевненіше себе почував, додавав у кожному компоненті гри. Я розумію, що для мене це шанс грати на найвищому рівні, тож я стараюсь виправдовувати довіру тренера.

– Що відчував, коли дебютував у матчі проти «Шахтаря»?

– Мене переповнювали емоції, але тренер сказав, аби я діяв холоднокровно й упевнено. Звісно, хвилювався, тільки-но з’явився на полі, але згодом прилаштувався й намагався виконувати поставлені переді мною завдання.

– Над чим тобі ще потрібно працювати, аби потрапити в стартовий склад?

– Над усіма компонентами гри. Зрештою не тільки мені, а й усій команді ще багато над чим потрібно працювати. Ми розбирали гру з «Карпатами» й зробили висновки, що потрібно швидше приймати рішення, швидше працювати з м’ячем, та й узагалі все робити швидше, ніж суперники. Тоді конкуренти будуть помилятися, а ми забивати та перемагати.

– А на які моменти при розборі попереднього поєдинку вказав наставник?

– Ви знаєте, начеб-то ми все робимо правильно, але ніяк не можемо виконати останню передачу. Це рішення саме по собі проситься, й це було помітно на відео, але на полі ми чомусь цього зробити не можемо – віддати простий пас партнеру й логічно завершити атаку. На відео ми розібрали багато подібних епізодів, коли наші атаки повинні були завершуватись голами, підготуй ми правильно останню передачу. Але враховуючи ті нагоди львів’ян біля наших воріт, особливо, наприкінці матчу, коли вони нас відверто «пробачили» кілька разів, ми повинні бути задоволені тим, що вдалось зіграти внічию. Хоча налаштовувалися ми тільки на перемогу.

– Як ти можеш оцінити нашого наступного суперника, донецький «Олімпік»?

– Це дуже збалансована команда, яка, до того ж, зараз ще й набрала дуже непоганий хід у чемпіонаті. Там зібрані якісні гравці, й нам потрібно дуже добре підготуватися, аби розраховувати на три очки в протистоянні з «олімпійцями». Хочеться вже перервати свою безвиграшну серію й нарешті перемогти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар