Понад 200 сімей у Кропивницькому ризикують залишитися без тепла та світла через недобросовісного керівника ОСББ

скріншот із відео

Без тепла, газу та світла узимку ризикують опинитись понад 200 сімей у Кропивницькому. Люди об’єдналися в ОСББ, але, кажуть, голова об’єднання їх ошукав. Як виявилося: ще від початку року з більшістю постачальників комунальних послуг ОСББ не розраховувалося. Керівник об’єднання зник разом з усіма грошима на рахунку.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на “ТСН“.

Двірник дядя Володя чи не єдиний, хто не відмовив жителям цього будинку працювати у борг. Без оплати мете сміття вже майже півроку. Як вирішувати проблеми із газовиками, тепловиками та енергетиками люди чи не щодня вирішують на імпровізованих мітингах біля під‘їздів.

«Нам обіцяють відключити газ, тому що в нас не повірені димові колодязі. Щоб їх перевірили треба до 6 тисяч. Цих коштів у нас немає. Нам не підключають тепло централізоване, бо в нас немає акта перевірки мереж», – кажуть місяців мешканці.

Рік тому вони утворили ОСББ, мріяли поліпшити власне життя, натомість, кажуть, нещодавно дізналися, що поліпшується воно лише в однієї людини, у голови об’єднання. Гроші, які жителі справно платили, з рахунку зникли, так і не дійшовши до постачальників послуг.

«Сума коштів немаленька – триста тисяч непідтверджених коштів. Він досі на волі і він користується нашими грошима», – бідкаються мешканці.

Шукати його – марна справа, твердять сусіди. На робочому місці голови немає, вдома теж, на дзвінки не відповідає. Зниклого голову ОСББ бачили його товариші по спілці ветеранів АТО. Кажуть, його не вигороджуватимуть, але хочуть, щоб все було за законом.

«У нього позиція така, якщо я щось винен, я все це відшкодую, але передача посади повинна проходити у правовому полі», – каже керівник спілки учасників АТО.

Правоохоронці іншої думки. Це – привласнення та розтрата грошових коштів, вчинених службовою особою.

Юристи рекомендують членам ОСББ терміново обрати нового голову, зробити нову печатку і почати перемовини з комунальниками. А також просити в мерії субсидію чи позику для вирішення своїх проблем. А на майбутнє рекомендують встановити запобіжники, щоб одна людина не могла безконтрольно орудувати їхніми коштами.

Поки жителі ОСББ збирають гроші готівкою, аби розрахуватися із нагальними боргами, та сподіваються на допомогу місцевої влади. Бо підготувати будинок до початку опалення самостійно вже не встигнуть.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар