“Олександрія” зіграла внічию з “Шахтарем” і вдруге виборола путівку до Ліги Європи

фото прес-служби "Олександрії"

У заключному, і надважливому для “Олександрії” матчі чемпіонату України, «трьохкольорові» зустрілися з чемпіоном та володарем Кубка України – донецьким «Шахтарем». Матч, який проходив учора, 31 травня, на стадіоні “Ніка” завершився нічиєю 1:1. Зважаючи на програш ще одного претендента на Лігу Європи “Чорноморця” у матчі проти київського “Динамо”, олександрійці посіли п’яту сходинку чемпіонату і вибороли право на виступ у європейському турнірі.

Перед матчем на “Ніці” головний керманич «гірників» сказав, що в звітному протистоянні дасть можливість проявити себе молодим виконавцям, пише прес-служба ФК “Олекесандрія”. Його візаві, зазначив, що не зважаючи на те, що суперники вийдуть неоптимальним складом, це нічого не значить, все одно це гравці «Шахтаря». Володимир Шаран пообіцяв, що його підопічні будуть намагатися продемонструвати хорошу гру.

З перших хвилин «Олександрія» намагалася, використовуючи швидкі флангові контратаки організовувати перспективні моменти біля воріт суперника. В одній з таких атак, проти Віталія Пономаря в безпосередній близкості до воріт Іван Ордець порушив правила, а «Олександрія» заробила право на удар зі стандарту, але, на жаль, постріл Василя Грицука пройшовся поряд зі стійкою. Гості відповіли ударом Вячеслава Танковського з-за меж штрафного майданчика, але йому бракувало точності.

А от наступна атака гостей виявилася результативною. Георгі Арабідзе зіграв у «стінку» з Густаво Бланко Лещуком, здійснив сольний прохід по флангу і віддав передачу в штрафний майданчик, а Андрій Борячук випередив захисників і відправив м’яч в сітку воріт.

Та не довго «гірники» були в лідерах. Чергова ж атака олександрійців закінчилася взяттям воріт. Сергій Старенький перехопив передачу на фланзі, змістився в центр і пробив по воротам, м’яч зрикошетив від Ярослава Ракіцького потрапив у ворота – 1:1.

А вже за хвилину «трьохкольорові» могли вийти вперед. Віталій Пономар отримав пас з флангу і скинув під удар Владиславу Огірі, але він пробив неточно. Ближче до кінцівки першої сорокап’ятихвилинки «городяни» створили ще один гострий момент біля воріт «гірників». Василь Грицук виконав діагональну виважену передачу на Андрія Цурікова. Андрій обробив м’яч, ввірвався в штрафний майданчик і виконав прострільну передачу, але Артему Полярусу переправити мяч у ворота завадив захисник, який в останній момент нейтралізував загрозу.

Початок другого тайму був багатообіцяючим для “Олександрії”. Вони провели кілька контратак, але в завершальній фазі не щастило. Спочатку на мить не встиг замкнути прострільну передачу Артем Полярус. Згодом, Артем скористався помилкою захисників «Шахтаря», обіграв кількох гравців і виконав навіс в район одинадцятиметрової позначки. Повітряну боротьбу за м’яч виграв Віталій Пономар, але його удар головою пройшовся поряд з «дев’яткою». Згодом наші земляки створили ще один гострий момент. Після вкидання аута Артем Полярус виконав навіс в карний майданчик, але ні Віталію Пономарю, ні Сергію Старенькому не вдалося переправити м’яч у ворота.

Здобувши нічийний результат в матчі з донецьким «Шахтарем», “Олександрія” вдруге поспіль виборола путівку до Ліги Європи.

фото з офіційного сайту ФК “Олександрія”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар