Кропивницька “Зірка” поступилась “Карпатам” у заключному матчі сезону і завершила чемпіонат на 9 сходинці

фото прес-служби ФК "Карпати"

Кропивницька «Зірка» закривала сезон 2016/17 років виїзним матчем у Львові проти місцевих «Карпат». У поточному чемпіонаті кропивничани, в усіх трьох попередніх поєдинках, вигравали у «левів», одного разу – з рахунком 1:0 та двічі – 3:2. Звітне ж протистояння принесло перемогу господарям «Арени-Львів» із рахунком 2:1.

Про це повідомляє прес-служба “Зірки”.

Відтак свій дебютний сезон у Прем’єр-лізі наша команда завершила на третій сходинці 2 групи чемпіонату, тобто на дев’ятій сходинці в загальній турнірній таблиці. Наступного сезону “Зірка” знову виступатиме у вищому дивізіоні українського футболу.

Учора у стартовому складі нашої команди було багато молодих виконавців. Зокрема, голкіпер Роман Льопка, центральний захисник Олександр Маткобожик, який замінив дискваліфікованого капітана Федеріко Перейру, а також Олексій Збунь та Кирило Дришлюк. Зі Львова двоє останніх вирушать одразу в розташування національних збірних України U-21 та U-18 відповідно. Також, третій свій поєдинок у футболці першої команди проводив Максим Прядун. Відзначимо й появу в стартовому складі Микити Жукова. У господарів, через перебір карток, не грали досвідчені Ігор Худоб’як і Олег Голодюк.

Поєдинок розпочався стрімко. Перші десять хвилин команди провели в розвідці, але вже на одинадцятій хвилині «Зірка» забила. Після вдалого високого пресингу та перехоплення м’яча на підступах до штрафної, дебютним голом відзначився Максим Прядун. Молодий нападник переправив м’яч у сітку воріт після класного пасу Артема Сітала – 0:1. Могли гості й закріпити свою перевагу, але Павло Полегенько пробив вище зі штрафного, метрів із 18-ти прямо по центру воріт.

Відповіддю «Карпат» був удар Олександра Гладкого, котрий головою замикав подачу із правого флангу – Роман Льопка зафіксував м’яч у руках. Усе ж, львів’янам удалося швидко зрівняти рахунок. Наші гравці самі «привезли» собі кутовий, після подачі якого гравці гостей, а їх було у штрафному чимало, не втримали Андрія Нестерова. Капітан львів’ян у цій зустрічі пробив із близької відстані у ближній кут без особливого спротиву – 1:1. Тож, ми з вами знову стали свідками гольової перестрілки в дуелі між командами Романа Монарьова та Олега Дулуба.

Після такого стартового спалаху до середини тайму гра заспокоїлась. Явною перевагою ніхто із суперників не володів. Двічі здалеку пильність Романа Льопки перевіряв Олексій Гуцуляк – наш голкіпер вийшов переможцем у цих дуелях. Згодом, здалеку набагато вище воріт пробив і Амбросій Чачуа.

Гострим виглядав прорив правим флангом Павла Полегенька, який на чужій половині поля відібрав м’яч у свого суперника, але передачу наш захисник віддав неточну. Подача ж Миколи Матвієнка, з лівого флангу, до нашого штрафного майданчика прийшлася в руки Роману Льопці. Загалом, «Карпати» більше часу володіли м’ячем, а «Зірка» пробувала шукати свої шанси в контратаках. Одну з них ледь не побудував Олександр Кучеренко. Опинившись біля лінії штрафного майданчика львів’ян, він віддав неточну передачу на Артема Сітала. Проте сам же виграв підбирання і перевів акцент атаки праворуч. Там Павло Полегенько прокинув м’яч між ніг одному опоненту, згодом обіграв другого, але третього переграти вже не вдалося. Більше нічого особливого суперники не створили. Отож, перший тайм зустрічі завершився нічийним рахунком – 1:1.

У перерві головний тренер «Карпат» Олег Дулуб здійснив заміну. Замість Олексія Дитятьєва на полі з’явився Павло Ксьонз. На початку другої половини зустрічі ледь не «привіз» момент у свої ворота Роман Льопка, котрий невдало вибив м’яч, який, вдарившись об спину Олександра Гладкого, повернувся в руки голкіперу. Перехопивши м’яч у центрі поля, Максим Прядун намагався вивести на оперативний простір Артема Сітала, але переграти Миколу Матвієнка Артемові не поталанило. А от Павло Ксьонз на правому фланзі обіграв своїх опікунів, але чи то подачу, чи то удар виконав дуже невдало.

Перспективну атаку в стартовій десятихвилинці другого тайму «загубив», можна сказати, своєю надто невдалою передачею, Олексій Збунь. Момент, що створили згодом господарі, був потенційно небезпечним. Після помилки Кучеренка, який пропустив м’яч у штрафному прямо на суперника, Шина не скористався «подарунком» і занадто високо пробив.
Згодом, для підсилення атаки, Роман Монарьов випустив на поле Ігоря Загальського та Дмитра Білонога, котрі замінили Микиту Жукова та Максима Прядуна відповідно. Загальський одразу ж активно включився в гру і заробив штрафний удар на своїй половині поля.

Трохи пізніше класно пробивав по воротах Олексій Збунь, але переграти Романа Підківку не вдалось. А от «Карпати» забили вдруге, завдяки підключенню до атаки Миколи Матвієнка. Тут потрібно виділити класну передачу, п’ятою, на партнера, Гладкого, яка залишила не при справах наших захисників. А Матвієнко пробив точно в дальній кут воріт Романа Льопки – 2:1.

Одразу ж зрівняти рахунок міг той-таки Збунь, але знову ближню дуель у нього виграв Роман Підківка. Утретє Роман Підківка врятував свою команду після виходу сам на сам із ним Дмитра Білонога. На ударну позицію Дмитра вивів Ігор Загальський, але пробити м’яч повз голкіпера «Карпат» не вдалося.

Останньою заміною від тренерського штабу кропивничан був вихід Олександра Акименка, замість Артема Сітала, який проводив свій останній матч у складі кропивничан. А гості продовжували атакувати. Натхненний викликом до молодіжної збірної України, Олексій Збунь здорово скинув м’яч під удар Ігорю Загальському, але знову Роман Підківка був на місці. Здавалося, що згодом на лівому фланзі захисник львів’ян сфолив проти Дмитра Білонога. Та арбітр Віталій Романов показав «гірчичник» за суперечки саме нашому гравцю і штрафного не призначив. Через рикошет м’яч, після дальнього удару Кирила Дришлюка, вилетів на останній кутовий у матчі. Після подачі з кута поля, пробив головою Дмитро Фатєєв, але назвати цей удар небезпечним не можна. Попередження наприкінці, за відверте затягування часу, отримав воротар «левів» Роман Підківка, який замість того, щоб вибити м’яч, просто попивав водичку.

Відтак, у підсумку, поразка «Зірки» в заключному матчі сезону з рахунком 1:2. «Карпати» наостанок реваншувалися за всі попередні програші кропивничанам у цьому сезоні. Після цього поєдинку у гравців нашої команди починається відпустка, хоча Олексію Збуню й Кирилові Дришлюку ще потрібно відіграти у складі молодіжної та юнацької збірних України.

«Карпати» (Львів) – «Зірка» (Кропивницький) – 2:1 (1:1).
31 травня 2017 року (середа). Початок о 17:00. Львів. Стадіон «Арена-Львів». 1851 глядачів. + 25 С. Ліга Парі-Матч, 32-й тур.
Арбітр: Романов Віталій (Дніпро).
Асистенти арбітра: Єрмоленко Руслан (Чернігів), Дашко Олександр (Київська область).
Четвертий арбітр: Шурман Денис (Київська область).
Спостерігач арбітражу: Покідько Ігор (Полтава).
Офіцер безпеки ФФУ: Дзюбак Володимир (Рівне).
Директор матчу ФФУ: Савчук Анатолій (Луцьк).
«Карпати»: 1. Підківка Роман, 34. Дитятьєв Олексій (7. Ксьонз Павло, 46), 5. Нестеров Андрій (к/к), 22. Матвієнко Микола, 94. Мірошніченко Денис, 48. Кльоц Дмитро (74. Виздрик Назар, 75), 88. Вербний Назар, 11. Чачуа Амбросій, 9. Гуцуляк Олексій (10. Шина, 53), 47. Грисьо Максим, 21. Гладкий Олександр. Запасні: 66. Боровик Євген, 73. Завійський Тарас, 8. Філімонов Артем, 60. Войтович Володимир. Головний тренер: Дулуб Олег.
«Зірка»: 41. Льопка Роман, 7. Драченко Максим (к/к), 14. Сітало Артем (50. Акименко Олександр, 82), 15. Збунь Олексій, 18. Кучеренко Олександр, 20. Фатєєв Дмитро, 23. Маткобожик Олександр, 27. Дришлюк Кирило, 28. Полегенько Павло, 29. Прядун Максим (26. Білоног Дмитро, 63), 99. Жуков Микита (21. Загальський Ігор, 63). Запасні: 44. Паст Євген, 8. Лупашко Владислав, 9. Щедрий Артем, 10. Есеола Адерінсола. Головний тренер: Монарьов Роман.
Голи: 0:1, Прядун Максим (11); 1:1, Нестеров Андрій (22); 2:1, Матвієнко Микола (68).
Попередження: Ксьонз Павло (65), Шина (70), Білоног Дмитро (88), Підківка Роман (90+3).

фото з офіційного сайту ФК “Карпати”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар