Гравці кропивницької “Зірки” потрапили до символічних збірних 24-го туру Ліги Парі-Матч

м'яч у воротах полтавчан, матч "Зірка" - "Ворскла" у Кропивницькому, 8 квітня 2017 року

За підсумками 24-го туру Ліги Парі-Матч, в рамках якого кропивницька «Зірка» вдома переграла полтавську «Ворсклу» з рахунком 1:0, кілька гравців нашої команди потрапили до різноманітних символічних збірних туру.

Про це повідомляє прес-служба ФК “Зірка”.

Інтернет-сайт «ua-football.com» до своєї одинадцятки включив Павла Полегенька, Федеріко Перейру та Борху Екісу, портал «football.ua» – Євгена Паста та Борху Екісу, «sportarena.com» і «footboom.com» – Борху Екісу.

Про Павла Полегенька журналісти інтернет-видання «ua-football.com» говорять, що він володіє ідеальними характеристиками для крайнього захисника – міцний, збитий, швидкий, а ще непоступливий і наполегливий. Звичайно, 22-річному гравцю є над чим працювати, але зараз, принаймі, у другій групі, він виглядає найсильнішим на своїй позиції. У матчі проти «Ворскли» йому довелось грати проти сильної зв’язки Пердута-Ребенок. Полегенько не лише надійно захищався, але й в атаку не забував ходити. А для голу зі штрафного не вистачило кількох сантиметрів. Щодо Федеріко Перейри, то кореспонденти відзначають, що аргентинець замкнув свій штрафний майданчик на великий замок, а ключі викинув кудись у траву. «Ворскла» вийшла на гру з двома форвардами – Хльобасом й Одарюком. У другому таймі на заміну вийшов Артур Загорулько. Однак нікому з них так і не вдалось по-справжньому загрожувати воротам Паста. Перейра ще й сам ледве не забив, коли пішов на подачу кутового й бив у порожні ворота, після невдалого виходу Сарнавського, однак воротаря полтавчан підстрахували захисники. Про Борху колеги говорять, що справа не лише в тому, що іспанець забив переможний гол у ворота «Ворскли», що дозволило «Зірці» впритул наблизитися до лідерів другої шістки. Борха з перших хвилин діяв натхненно й самовіддано. Діючи на позиції центрального захисника, він часто висувався в опорну зону, руйнуючи атаки полтавчан ще в початковій фазі, що дозволило кропивницькій команді в цілому контролювати хід поєдинку.

Журналісти сайту «football.ua» відзначають, що «Ворскла» створила біля воріт «Зірки» декілька хороших моментів протягом матчу (і почала це робити на другій хвилині, коли міг забивати Мякушко, але виручив якраз Паст) і впевнена гра голкіпера стала одним із факторів успіху для господарів у матчі проти прямого конкурента. Не можна сказати, що Євген записав на свій рахунок видатний матч, але в моментах, коли міг виручити свою команди, робив це. Про Борху ж кореспонденти говорять, що іспанець є основним центральним захисником «Зірки» в цьому сезоні, проте часто залишається в тіні: лідером оборони все ж є не він, а Федеріко Перейра, котрий до того ж – ще й капітан команди з Кропивницького. Однак у матчі проти «Ворскли» частіше у фокусі телекамер був саме Борха: він був достатньо надійним у захисті, а в другому таймі ще й забив гол, котрий приніс його команді перемогу в поєдинку з прямим конкурентом. До того ж, Борха загрожував воротам суперникам тричі після стандартів.

Колеги ж з інтернет-порталів «sportarena.com» і «footboom.com» про іспанця пишуть наступне. Матч проти «Ворскли» – чи не найважче, що очікує учасників другої шістки, так що «Зірка» на правах новачка дивізіону напевне налаштовувалась на дуже серйозний бій. Те, що вдалося виграти в цьому матчі в більш досвідченого суперника – велика заслуга хорошої організації гри кропивничан. Оборона на чолі з Борхою повністю виграла боротьбу в полтавських форвардів, тож окрім удару Мякушка в першому таймі в їх штрафному особливо нічого не пригадаєш. А сам Екіса часто ходив до чужих воріт і в підсумку за рахунок правильно вибраної позиції дочекався свого шансу. Переможний гол і надійна гра в захисті – відмічаємо відмінну гру іспанця. Крім того вони відзначають, що центральний захисник кропивницького клубу став універсальною зброєю, завдяки якій вдалося здобути перемогу над «Ворсклою». Борха відмінно впорався зі своїми обов’язками в обороні, не дозволивши супернику «розмочити» ворота Паста. Але, що більш ціно, він ще й перемогу приніс команді. Захисник тричі небезпечно підключався на розіграш стандартів, у підсумку з третьої спроби зумів пробити Сарнавського. Нехай, і не без допомоги самого голкіпера, але завжди знаходитися в центрі подій – також потрібно вміти.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар