Ситуація в зоні АТО загострилася: поранено п’ятьох українських воїнів

Протягом минулої доби у зоні АТО спостерігалась тенденція до загострення на багатьох ділянках лінії зіткнення. За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 5 отримали поранення.

Про це повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Донецькому напрямку за добу бойовики здійснили 27 обстрілів, з них 6 – із мінометів. У районі Авдіївки бойовики випустили понад півсотні мін, загалом обстріли тривали більше 12 годин. Також було неспокійно на Світлодарській дузі, північних околицях Горлівки та у районі Донецького аеропорту.

«Обстріли вчора не носили епізодичний характер, навпаки, ворог систематично обстрілював українські рубежі оборони. У середньому кожен з випадків порушень режиму тиші ворогом тривав від 30 хвилин до години», – зауважив Олександр Мотузяник.

Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

На Маріупольському напрямку у Гнутовому, Водяному та Широкиному обстріли з боку бойовиків почалися одразу після опівночі і тривали з перервами протягом усього дня, усі – зі стрілецької зброї. Після 18-ї години бойовики обстріляли українські позиції у Водяному з мінометів і артилерії. У районі Докучаєвська бойовики у першій половині дня випустили понад 30 мін по українських позиціях у Новотроїцькому та Березовому, пізно увечері там же здійснили обстріл із застосуванням мінометів і артилерії. Також вдень у Новотроїцькому працював снайпер бойовиків.

У Мар’їнському районі після опівдня бойовики обстріляли українські позиції у Мар’їнці із гранатометів різних систем. Обстріли з перервами тривали до вечора. Після 19-ї години бойовики здійснили короткотривалі мінометні обстріли Мар’їнки та Красногорівки.

«Декілька ворожих снарядів впали безпосередньо у житлових районах Мар’їнки, у результаті чого 38-річний чоловік зазнав поранень. Потерпілого було госпіталізовано», – розповів полковник Мотузяник.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбувся 31 обстріл з боку бойовиків, 6 – із важкого озброєння.

На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші 8 разів. У Катеринівці, поблизу Попасної, близько 19-ї години бойовики застосували міномет, по українських позиціях випустили 15 мін. У Станиці Луганській тричі відкривали вогонь з легкого озброєння – після опівночі, вдень та пізно ввечері. У Кримському вдень випустили 3 міни, у Лобачевому відбулася нетривала збройна провокація.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар