Ексочільник Служби автодоріг Кіровоградщини оскаржує звільнення

Олексій Царенко, який до травня цього року керував обласною Службою автодоріг, оскаржує своє звільнення та дисциплінарне стягнення.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Колишній посадовець позивається до Державного підприємства автомобільних доріг України, Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області. Він вимагає визнати незаконним та скасувати наказ про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Розгляд справи призначили на 28 липня.

Окрім цього Царенко подав позов до Державного агентства автомобільних доріг України про визнання незаконним та скасування дисциплінарного стягнення.

Нагадаємо, Царенка звільнили у період оголошення тендерів на ремонт доріг в області. Як згадувалося раніше, 14 оголошених при Царенку тендерів нове керівництво САД скасувало та об’єднало, таким чином укрупнивши ділянки доріг, що мали ремонтуватись. Це обмежило конкуренцію підрядників на торгах.

Колишні підлеглі Царенка зібрали комісію з антикорупційних ризиків і навіть направили Президенту України скаргу на нового начальника Ігоря Вишенського.

В Укравтодорі наполягають, що новий керівник правомірно розпорядився об’єднати роздрібнені тендери. Розслідувачі й експерти ж наполягають – укрупнивши ділянки до очікуваної вартості в півмільярда гривень в одній закупівлі, Укравтодор відразу відсіяв майже весь ринок, що несе корупційні загрози, а відтак переплати.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар