Fashion show “Мода без кордонів” у Кропивницькому: від зимових шуб до вишуканих суконь

Містичні бодіарти, “гості з минулого” та англійські сни – саме таким цьогоріч видався Міжнародний конкурс дизайнерів “Мода без кордонів”, організаторами якого є модельна агенція “Mix models”.

“Мода без кордонів 2017” виправдовує свою назву: учасниками показу стали дизайнери як з України, так і іноземці. Глядачам продемонстрували колекції різних напрямів: весільні сукні, дитяча мода, трендовий (“той, що в моді”, – ред.) молодіжний стиль, елегантні вечірні вбрання, етнічні колекції, шуби і жіноча білизна.

“Представлені колекції 26 дизайнерів із України, Білорусі та Молдови. Дійсно, одна колекція не схожа на іншу – настільки різні фактури та настрої, які передають характер самого дизайнера. Було дуже цікаво і працювати з самими дизайнерами, і розглядати їхні колекції”, – говорить хореограф-постановник fashion show Юлія Тодосієва.

Кожного року “Мода без кордонів” є тематичною. Цьогоріч стилісти-візажисти представили створенні ними образи у темі “4 стихії”: вода, земля, вогонь, повітря.

“Я судив номінацію стилістів. Мені сподобалось те, що стилісти-візажисти більш серйозно підійшли до створення образів, більше приділили уваги та зробили акцент на використанні додаткових матеріалів, декорацій, костюмів. Тобто, акцент був на самому образі, а не на шоу навколо нього”, – коментує топ-стиліст міжнародного класу, член журі конкурсу Олег Соцький.

“Також урізноманітнило шоу танцювальні номери від “Форсайт” та виступ запрошеного зі столиці співака і шоумена Артура Боссо”, – додає Олег Соцький.

Поза конкурсом, свою нову колекцію представив дизайнер із Одеси, очільник журі конкурсу Руслан Хвастов.

“Це колекція настрою. Колекція про любов, неочікувану радість та осінній сум”, – розповідає дизайнер колекції Руслан Хвастов

Завершальною нотою конкурсу стало визначення переможців за такими номінаціями: Folk, Art, Pret-a-Porte, Pret-a-Porte De Lux, Дитяча мода, кращий образ у тематичному проекті “4 стихії”, краща промислова колекція, “відкриття року”, краща ексклюзивна ручна робота в колекції одягу, краща модель і головний приз – Гран-прі Міжнародного конкурсу дизайнерів “Мода без кордонів 2017”.

“Я рада, що з кожним роком до нашого конкурсу долучається  все більше дизайнерів з-за кордону. Також, не можу залишити без уваги той факт, що цьогоріч, окрім багатьох подарунків дизайнерам та стилістам від партнерів заходу, були подаровані й дві путівки до Европи Людмилі Мартиновій за колекцію весільних суконь та Марині Русиній за образ “Вода” у проекті 4 стихії. Не можу не відзначити й роботу моделей “Miх models” (яких на подіумі було близько 120) за їх витримку, професійність  та енергійність”, – говорить Олена Рудковська

Гран-прі – Яніна Сергієва (Білорусь) з колекцією “Таурус”

Колекція «TAURUS» – ода любові дизайнера до чорного кольору, який вона не вважає похмурим або нудним. Навпаки, дизайнерка запевняє, що одягнувшись у total black в її виконанні, жодна дівчина не залишиться непоміченою. У молодіжній колекції присутні нестандартні рішення: гармонійне поєднання “непоєднуваних” тканин, поз’єднання шорт із брюками, брюк зі спідницею і відмова від бічних швів.

Pret-a-Porte – Анастасія Рачук (Молдова) з колекцією “Прихована жіночність”

За словами дизайнера, вбрання з колекції створювались з ідеєю внести креативність у сірі будні. Також, у колекції присутня ручна робота, яка робить речі унікальними.

Pret-a-Porte De Lux – Маріанна Кіснічан (Молдова) з колекцією “MaryMax”

Вишукане вбрання цієї колекції точно не залишить вас без уваги навіть серед великої кількості людей. Колекція вечірніх суконь та костюмів ідеально підходить як для відвідування театру, так і для світських вечірок.

Folk – Юлія Багнюк (м.Дніпро) з колекцією “Цвіт України”

Головна ідея колекції – це переосмислення нашої культурної спадщини, переказ її сучасною мовою, інтеграція в актуальну моду.

Дитяча мода – ТМ Чарвіш (м.Кропивницький) з колекцією “Зимова казка”

Колекція розроблена з урахуванням усіх дитячих потреб, зокрема – постійної активності.

Найкраща промислова колекція – салон шкіри та хутра “Епіка”

Розкішні шуби та інший верхній одяг колекції “Осінь-Зима 2017” представив салон шкіри та хутра “Епіка”

Краща ексклюзивна ручна робота в колекції одягу –

Тетяна Шахматова (бренд “Таніни плаття”; м.Одеса) з колекцією “Мій англійський сон: тумани, коні та музика The Beatles”

Усі моделі колекції дизайнер виготовляє власноруч, за старовинними автентичними технологіями. Кожна річ є унікальною та існує в одному екземплярі.

 

Кращій образ у проекті “4 стихії” – Ірина Лісова (Кропивницький)

Звання “Найкраща модель” отримала Екатерина Богатирьова.

“Було дуже приємно працювати з усіма, хто творив “Моду без кордонів”. Не зважаючи на те, що показ проходив у режимі нон-стоп і було доволі мало часу на перевдягання, моделі все одно все встигали й ніяких пауз під час показу не виникло”, – розповідає модель Ксенія Отріченко

Спеціальну нагороду – швейну машинку, отримала Олена Кожакару за колекцію “Хроніки часу”.

Моделі на подіумі виглядали як справжні “гості з минулого”, адже у своїй колекції дизайнер представила вбрання, схожі на моду ХІХ сторіччя.

Лада Тітова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар