У Кропивницькому відбудеться творчий вечір пам’яті Володимира Івасюка

фото uaestrada.org

Цієї суботи, 4 березня , у Кропивницькому відбудеться творчий вечір пам’яті Володимира Івасюка.

Організовують вечір пам’яті основоположника української поп-музики у Кропивницькому проект Стихійні читання, мистецька формація Типовий Поет та Мережа освітніх кемпів “Чистий простір”.

“На вас чекає надзвичайна атмосфера кавер-концерту та театру вух, рефлексій, спогадів та занурення у творчий доробок митця, приємні сюрпризи та милі дрібнички, які пишуть щасливі рядки наших життів”, – зазначають організатори.

Вечір пам’яті Володимира Івасюка відбудеться 4 березня о 17.00 в Креативному ІТ-просторі KOWO, за адресою пров. Василівський, 10 (будівля Smart House, останній поверх).

Довідка з Вікіпедії

Володимир Михайлович Івасюк (4 березня 1949, Кіцмань, Чернівецька область, УРСР — 24/27 квітня 1979, Брюховицький ліс під Львовом, УРСР) — український композитор-виконавець, поет. Герой України (2009, посмертно).

Один з основоположників української естрадної музики (поп-музики). Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець.

18 травня 1979 його було знайдено повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія — самогубство — підлягала сумніву громадськості як 1979, так і тепер. Відповідно до неофіційної версії, смерть Івасюка була вбивством, виконаним КДБ за наказом вищого керівництва СРСР. Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Архіви цієї справи, що зберігаються в Москві, дотепер ані родичам, ані працівникам музею Івасюка не відкривають, посилаючись на гриф «таємно», можливо, тому, що ще живі багато учасників тих драматичних подій. Самі ж родичі Івасюка вважають, що Володимира вбили.

26 січня 2009 Генеральна прокуратура України поновила давно закриту кримінальну справу про смерть Володимира Івасюка, але в листопаді 2012 справу було закрито нібито через відсутність складу злочину.

12 червня 2014 Генеральна прокуратура України поновила закриту кримінальну справу про смерть Володимира Івасюка.

Колишній прокурор Львівської області Роман Федик у лютому 2015 заявив, що начебто Володимир Івасюк був убитий «співробітниками» КДБ.

poster

карт

Поширити:

Залишити коментар:

коментар