Депутати міськради не підтримали ще одну українську назву для Кіровограда

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Лише 10 депутатів Кіровоградської міськради підтримали назву Кропивницький для Кіровограда. 23 – проголосували проти.

Сьогодні, 10 червня, депутати Кіровоградської міської ради розглядали звернення нардепа Костянтина Яриніча “Щодо перейменування Кіровограда” (на Кропивницький).

Голосуванню передувало бурхливе обговорення.

Зокрема, проти назви Кропивницький для Кіровограда виступили працівник бібліотеки ім. Д. Чижевского Людмила Іванцова, яка зазначила, що “творчість Кропивницького не пройшла перевірку часом”.

Голова ГО “Бойове братство” Олександр Величко звернувся до депутатського корпусу з проханням підтримати українську назву для Кіровограда.

“З назвою Кропивницький прийде мир у наше місто”, – сказав Величко.

Депутати міськради Олександр Цертій та Сергій Капітонов висловили своє обурення з приводу виступу Людмили Іванцової.

“Ніхто не може знати біографію іншої людини достеменно. І не нам вирішувати, пройшла творчість Кропивницького випробування часом чи ні. Особисто я звертаюся до вас із проханням підтримати українську назву для Кіровограда”, – заявив Олександр Цертій.

До кіровоградських депутатів також звернувся народний депутат України Олександр Горбунов, який закликав підтримати назву Кропивницький.

“Ви хочете відмінити чергову українську назву, тим самим зірвати процес декомунізації. Ви граєте на російському полі, – зазначив Олександр Горбунов. – Наше місто повинне мати українське ім’я”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар