Зять Кінаха 10 років не платив за оренду комунального приміщення у Кіровограді

Зять колишнього прем’єр-міністра Анатолія Кінаха Олександр Ковалко десять років не платив міській раді Кіровограда кошти за оренду приміщення комунального підприємства. Про це пишуть “Наші гроші”.

Суд залишив без задоволення апеляційну скаргу дочірнього підприємства «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» про визнання недійсною додаткову угоду до договору з Кіровоградською міськрадою про оренду цілісного майнового комплексу державного КП теплових мереж «Кіровоградтеплоенерго». Таку постанову прийняв Дніпропетровський апеляційний господарський суд

У жовтні 2004 року між управлінням власності та «Кіровоградтеплом» було укладено договір оренди цілісного майнового комплексу державного КП «Кіровоградтеплоенерго». Строк дії договору було встановлено в років. Вартість орендованого комплексу на момент підписання договору складала 36,1 млн грн.

На початку 2005 року фірма звернулася до суду з вимогою визнати цей договір дійсним попри те, що він не був завірений нотаріально. Господарський суд Київської області позов задовольнив. Через рік, у квітні 2006 року, мерія та фірма підписали додаткову угоду про вилучення з переліку орендованих об’єктів трьох приміщень. А саме, будівлі по вул. Академіка Корольова, 11, котельню по вул. Московській, 190, вартістю та незавершеного будівництва південно-західної котельні по вул. Промисловій, 2. Вартість цих приміщень була оцінена майже в 3 млн.

У вересні 2015 року «Кіровоградтепло» звернулося в суд з позовом до Управління власності про визнання дійсною додаткової угоди, хоча вона так і не була нотаріально завірена. Приватники стверджували, що посадові особи Кіровоградської міськради неодноразово ухилялись від нотаріального посвідчення додаткової угоди, однак жодних доказів цьому факту не надавали.

В грудні 2015 року Господарський суд Кіровоградської області відмовився визнати укладеною незавірену нотаріально угоду. Тепловики спробували оскаржити дане рішення в Дніпропетровському апеляційному господарському суді, однак але їх скаргу суд залишив без задоволення.

Власником ТОВ «ЦНТІ УНГА» є Олександр Ковалко, колишній заступник голови правління НАК «Нафтогаз України». Ковалко одружений на Наталії Ковалко, прийомній дочці колишнього прем’єр-міністра Анатолія Кінаха. Минулого літа Олександр Ковалко намагався вмовити Кіровоградську міськраду стати одним з поручителів отримання ДП «Кіровоградтепло ТОВ «ЦНТІ УНГА» кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку на суму $29,70 млн, однак рішення не набрало достатньої кількості голосів.

Згідно відповіді на інформзапит «Наших грошей», станом на 1 лютого 2016 ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» має заборгованість перед Кіровоградською міськрадою за оренду цілісного майнового комплексу Державного КП теплових мереж «Кіровоградтеплоенерго» у сумі 10,12 млн. грн. В суді зараз розглядається справа про стягнення з підприємства заборгованості на суму 6,69 млн. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар