Облрада залишила на посаді директора театру Сергія Корнієнка, взятого на хабарі

Сьогодні, 14 червня, під час ХХІІ сесії Кіровоградської обласної ради депутати розглядали питання про звільнення директора Театру корифеїв Сергія Корнієна, який нині є фігурантом кримінальної справи за фактом хабарництва, а також про призначення перевірки фінансово-господарської роботи театру.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Проєкти рішень, ініційовані групою депутатів, передбачали:

  • достроково розірвати контракт та звільнити з займаної посади Сергія Корнієнка,
  • провести перевірку  фінансово-господарської роботи театру з 25 вересня 2023 року по 13 березня 2024 року (час перебування Корнієнка на посаді директора)
  • для проведення перевірки створити тимчасову комісію з представників кожної фракції обласної ради.

Проте депутати, розглянувши проєкти рішень, не проголосували за них. Відтак, підозрюваний у хабарництві Сергій Корнієнко й надалі офіційно залишається директором театру, а доцільність і законність прийнятих ним фінансові рішень ніхто не перевірятиме.

Сергій Корнієнко
Фото ЦЖІ Медіаколо

Нагадаємо, як повідомляла Перша електронна газета, директора Театру корифеїв Сергія Корнієнка взяли на хабарі (ФОТО)  у 3,5 тисячі доларів, які він хотів отримати за працевлаштування особи в очолюваний ним заклад.

Кіровоградська обласна прокуратура завершила досудове розслідування по справі і передала її до суду. Корнієнку загрожує позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також: виграв суд, та на роботу не потрапив: Вʼячеслава Вандрашека не пустили в театр

Поширити:

Залишити коментар:

коментар