У громаді на Кіровоградщині депутати втретє зірвали сесію і поставили ультиматум голові

Втретє не вдалось провести засідання сесії Мар’янівської сільської ради – для кворуму не вистачило потрібної кількості депутатів. Вони надіслали голові громади Андрію Флорі письмові вимоги, після виконання яких обіцяють відновити роботу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією депутатів.

Ця громада була створена три роки тому і об’єднує населені пункти колишніх Мар’янівської, Оникіївської і Великовисківської сільради, а її адміністративний центр, попри назву, розташований у Великій Висці.

Очолює громаду Флоря Андрій Володимирович (1971 р.н., м. Мерефа Харківської області). За даними Руху "Чесно", громадянин України, проживає в селі Велика Виска, освіта вища, голова селянсько-фермерського господарства "Флоря Андрій Володимирович", офіційно безпартійний, двічі балотувався як самовисуванець до Верховної Ради, двічі - до обласної ради як представник партії "Батьківщина", був обраний до обласної ради в 2015 році.

Рух "Чесно" характеризує його політичну діяльність як гречкосійство.

У Мар’янівській громаді невдоволення його роботою на посаді голови висловлюють члени депутатської групи «Розвиток громади». Її створили 13 із 23-х депутатів сільради, а очолив Дмитро Осадчук з Оникіївського старостинського округу.

Депутати, за їхніми ж словами, втретє ігнорують сесію через методи роботи Флорі, зокрема у сфері кадрової політики, в культурі й освіті, а також у вирішенні земельних питань. Вони запевняють у переслідуванні тих депутатів і працівників бюджетної сфери, які відверто висловлюють невдоволення роботою керівництва громади. Депутати називають цю ситуацію політичним булінгом.

Члени «Розвитку громади» надіслали Андрію Флорі заяву з вимогами, після виконання яких обіцяють відновити сесійну роботу. Зокрема в заяві сказано:

Депутатська група “Розвиток громади” вимагає від сільського голови Флорі А.В. внести до порядку денного сесії наступні питання:

1. Після звільнення Кравченко-Бобринець С.Г. в рішенні сільської ради восьмого скликання №12 скасувати пункт про затвердження на посаді заступників голови Торяника та Кравченко-Бобринець.
2. Звіт сільського голови Флорі А.В. про проведену роботу за відповідний період.
3. Скасувати рішення сільської ради про преміювання сільського голови Флорі А.В.
4. Прийняти програму підтримки сімей загиблих воїнів громади.
5. Внести зміни в Регламент сесії сільської ради щодо висвітлення рішень сесії в старостинських округах.
6. Повернути до роботи звільнених працівників закладів освіти, культури (школи, школа естетичного виховання та гуртків)

Крім цього:
Забезпечити нормальне функціонування відділу освіти, культури та підпорядкованих їм закладів.
Вирішити питання з судовими справами, які сільська рада програла та виплатила кошти з власного бюджету.
Забезпечити законне вирішення земельних питань фермерських господарств та власників осг.

Автори заяви наголошують, що без виконання цих вимог сесію і надалі не вдасться провести. У разі відсутності розуміння з боку Андрія Флорі, йому пропонують написати заяву на звільнення.

Нагадаємо, у Великовисківській школі естетичного виховання звільнився весь колектив.

Читайте також: Підтримка ЗСУ чи ремонти? Громади проти фінансових рішень місцевої влади

Поширити:

Залишити коментар:

коментар