Депутат спростував інформацію про зарплатню і премії Сергія Шульги

Колишній журналіст телеканалу “Інтер”, депутат Київської обласної ради, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко спростував раніше озвучену інформацію про завищену зарплату і премії екс-голови Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на відеозвернення Горковенка.

“Я завжди ставився з повагою до людей, які вміють визнавати свої помилки. Тепер помилився і я. Це відео є спростуванням озвученої мною інформації на початку квітня про те, що на той час голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга отримує надто високу зарплату.

Я її вичитав в одному з кропивницьких пабліків і озвучив у прямому ефірі телеканалу “Прямий”. Ця інформація виявилася неправдивою. Також неправдивою виявилася інформація про одноосібне призначення головою непомірних премій самому собі.

З мого боку порівняння з заробітними платами військових було недоречним і маніпулятивним, а тональність заяви – неприпустимою. Тому я спростовую озвучену інформацію як неправдиву, неперевірену і неточну.

Також я прошу вибачення в свого колеги депутата Кіровоградської обласної ради Сергія Шульги за озвучення цієї неправдивої і неперевіреної інформації. Надалі прискіпливіше підходитиму до цифр та фактів, перш ніж озвучувати їх на широкий загал”, – зазначив Володимир Горковенко.

“Закон переміг зараз, переможе і в наступні рази. Більше того, тепер я точно знаю, хто джерело цієї історії – тому і для цієї людини ще все попереду”, – написав Шульга, коментуючи вибачення депутата.

Нагадаємо, у квітні-травні цього року в мережах поширювали інформацію про нібито завищену зарплату тодішнього голови обласної ради Сергія Шульги.

Тоді Сергій Шульга зібрав пресконференцію, під час якої повідомив журналістам такі цифри:

  • на посаді голови облради Шульга у 2022 році заробив 882 тисяч 350 гривень,
  • попередній голова обласної ради Олександр Чорноіваненко у 2020-му році отримав 995 тисяч 354 гривні.

Для порівняння, голова постійної бюджетної комісії обласної ради отримував 540 тисяч гривень зарплати.

“Сьогодні всі ці дані відкриті, їх можна перевірити. Ви самі можете побачити, що ніякого збільшення заробітної плати чи суттєвих надбавок у мене немає”, – прокоментував Шульга.

Читайте також:  Нардепи з Кіровоградщини не подали майнові декларації добровільно

Поширити:

Залишити коментар:

коментар