Арешт з можливістю застави: винуватця смертельної ДТП взяли під варту

© YouTube

Вчора, 1 жовтня, Ленінський районний  суд Кропивницького обрав запобіжний захід водію автомобіля Mercedes Benz, який збив на смерть жінку 28 вересня на вулиці Бобринецький шлях.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу  Ленінського районного суду.

За версією слідства, підозрюваний близько 19:30  рухаючись по вул. Бобринецький Шлях зі сторони вул. Садова в напрямку вул. Нижня П’ятихатська у Кропивницькому, проявив  необережність та недбалість до  вимог безпеки дорожнього руху, чим грубо порушив вимоги п.п. 1.5, 2.3 (б) і (д) ПДР.

Під час подальшого руху по вулиці, яка освітлювалась вуличним освітленням, підозрюваний при достатній видимості нерегульованого пішохідного переходу, позначеного дорожньою розміткою 1.14.1 ПДР («зебра») та дорожніми знаками п. 5.38.1 та 5.38.2 ПДР, маючи об’єктивну можливість виявити перешкоду для руху, яка виражалася у наявності пішохода, який перетинав проїзну частину дороги у межах дорожньої розмітки 1.14.1 ПДР («зебра»), не зменшуючи швидкості наїхав на пішохода. В результаті отриманих тілесних травм пішохід загинула на місці події.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави становить 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (229 тис. 120 грн).

Довідка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, під час цієї ДТП  загинула відома артистка балету.

Читайте також: Під час ДТП на Кіровоградщині постраждали водій та пасажирка

Поширити:

Залишити коментар:

коментар