Кіровоградщина повернеться до Асамблеї європейських регіонів

За вступ Кіровоградської області до Асамблеї європейських регіонів (The Assembly of European Regions, AER) проголосували депутати обласної ради сьогодні під час сесії.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Пропозицію на розгляд депутатів вніс голова облради Сергій Шульга. За його словами, метою повторного вступу Кіровоградщини до складу Асамблеї є налагодження співробітництва з європейськими регіонами, представляючи спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст нашої області.

Голова облради назвав рішення історичним.

«(…) Звертаюся до вас, до кожного депутата обласної ради, бути готовими працювати з європейськими партнерами. Співпраця з Асамблеєю європейських регіонів – це не лише завдання голови обласної ради. Це спільне рішення про набуття повноправного статусу єврорегіону. І воно є надзвичайно важливим для єдності та солідарності. Для Кіровоградщини відкриваються перспективи участі у зустрічах на найвищому рівні, у залученні інвестицій, у написанні та реалізації спільних проєктів, у доступі до фінансування ЄС, у підтримці молодіжних ініціатив та обміні досвідом», – наголосив він.

Нагадаємо, у жовтні цього року Сергій Шульга провів кілька днів активної презентаційної роботи і плідних зустрічей в Брюсселі, після чого оголосив, що ініціює членство нашої області в Асамблеї європейських регіонів. Але остаточне рішення, згідно з процедурою, залежало від депутатів облради.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар