Рятувальники назвали попередню причину пожежі у Бірківській церкві

На Кіровоградщині рятувальники визначили попередню причину пожежі у церкві на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне Кропивницький.

Церква у Бірках згоріла 11 грудня 2022 року. Про пожежу рятувальникам повідомили о 05:16. Вогонь поширився на площу понад 200 квадратних метрів. Травмованих та загиблих не виявили. О 9:29 вогонь загасили.

“Ймовірною причиною пожежі храму у селі Бірки Олександрівської громади є занесення стороннього джерела опалювання”, – повідомила речниця Служби з надзвичайних ситуацій в області Оксана Мачак.

За інформацією речниці поліції області Віталіни Бевзенко, справу розслідують за статтею: “Умисне знищення або пошкодження майна”. Карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Староста села Бірки Михайло Сергієнко  з версією рятувальників не погоджується.

“Того дня у церкву нічого не заносили, нічого там не топили. Вся електрика була вимкнена. І працівники ДСНС це зафіксували. Коли я приїхав на місце пожежі, то було чітко видно, що горіло зі сторони лісу. Поліцейські уже мене допитували і казали, що це замкнула проводка. Але було б ліпше, якби вони розглядали різні версії та перевірили камери спостереження, які розташованні поруч з церквою у трьох місцях”. – прокоментував ситуацію Михайло Сергієнко.

Нагадаємо, на Кіровоградщині згоріла старовинна церква, за яку громада три роки судилася з УПЦ МП

Читайте також: на Кіровоградщині планують посилити захист об`єктів культурної спадщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар