Депутати з “Батьківщини” лідирують у списку прогульщиків

© Рух Чесно

У Первозванівській сільській раді за півроку наполовину погіршилася ситуація з відвідуваністю. Якщо у першому півріччі 2021 року було шість прогульників засідань сесій, то до кінця року їхня кількість збільшилася до дев’яти. Найбільше сесії прогулюють депутати-самовисуванці та представники “Батьківщини”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Чесно.

Депутатський корпус Первозванівської сільської ради Кіровоградської області складається з 22 депутатів. Більшість із них, 16 — самовисуванці. Ще п’ятеро депутатів — висуванці від ВО “Батьківщина”, один — від “Слуги народу”.

Якщо депутат пропускає понад 50% засідань комісій та/або сесій, він повинен скласти мандат відповідно до чинного законодавства (ст. 37 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”).  Закон не передбачає поважних і неповажних причин для пропусків засідань сесій або комісій.

У Первозванівській сільській раді є п’ять кандидатів на відкликання. Всі вони за 2021 рік пропустили більше половини засідань сесій. Четверо з них — самовисуванці.

Найбільша прогульниця сільради — депутатка Наталія Бондаренко, яка пропустила 71% засідань сесій. На момент обрання депутаткою вона була головою Бережинської сільради.

Також кандидатами на відкликання є завідувачка токовим господарством Анна Богданова, підприємець Олександр Божемовський і товарознавиця Наталія Стріленко. Вони пропустили від 53% до 59% засідань сесій.

Завідувачка фельдшерсько-акушерським пунктом Людмила Козлова — єдина кандидатка на відкликання серед представників ВО “Батьківщина”. За рік вона була відсутня на 59% засідань.

Найбільше прогульників серед представників ВО “Батьківщина” — троє з п’яти депутатів. Крім уже згаданої Людмили Козлової, більше чверті засідань за рік пропустили сімейний лікар Олександр Кирпа (35% прогулів) та оператор КП “Дніпро-Кіровоград” Ігор Лакатош (29%).

За підсумками першого півріччя 2021-го прогульницею була і головна бухгалтерка Лариса Москальова. За перші шість місяців представниця “Батьківщини” пропустила 40% засідань сесій. У коментарі Руху ЧЕСНО вона повідомила, що насправді була відсутня тільки на одній сесії і що сільська рада “надає дуже багато невірної інформації”. За результатами повного року вона позбулася статусу прогульниці.

Серед самовисуванців прогульниками, крім чотирьох зазначених вище кандидатів на відкликання, є директор ПП “Артур” Ігор Шило та агроном СФГ “Фоменко Є.В.” Роман Фоменко. Перший за рік пропустив 47% засідань сесій, а другий — 41%.

На освіту Первозванівської громади вирачають 60% бюджету.

Нагадаємо, депутат з «Батьківщини» побив жительку Кіровоградщини через зауваження про викинуте сміття

Читайте такожнардепу з Кіровоградщини на Новий рік подарували 273 тис. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар