Третина депутатів Новоукраїнської міськради прогулюють сесії

Дорога до Новоукраїнки

Майже кожен третій депутат Новоукраїнської міськради прогулює сесійні засідання і не бере участі в роботі постійних комісій, до яких належить.

Таких висновків дійшов Рух “ЧЕСНО”, спираючись на дані про роботу міської ради протягом першого півріччя цього року, повідомляє Перша електронна газета.

Протягом січня-червня цього року у Новоукраїнці відбулося вісім пленарних засідань і по шість засідань кожної з профільних комісій міської ради. Проаналізувавши роботу всіх 26 депутатів, інформація про яких розміщена у вільному доступі на сайті міської ради, громадські спостерігачі виявили, що десятеро народних обранців пропустили щонайменше 25% сесій.

Найбільш безвідповідально до роботи поставилися обранці від “Слуги народу”. Серед прогульників – четверо з шести “слуг”.

Стабільно ігнорували засідання і третина представників “Батьківщини” – найчисельнішої політсили в міськраді (11 осіб).

“Європейська солідарність” має одного прогульника з-поміж трьох депутатів.

А місцева вчителька й одна з трьох депутатів “Опозиційної платформи — За життя” пропустила взагалі ВСІ пленарні засідання ради цього року.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, якщо депутат пропускає понад 50% засідань комісій та/або сесій, він повинен скласти мандат відповідно до чинного законодавства (ст. 37 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”). Після прийняття Виборчого кодексу партії мають можливість застосовувати імперативний мандат, щоб відкликати депутатів, які пропускають засідання чи неякісно виконують представницьку функцію у місцевих радах. Закон не передбачає поважних і неповажних причин для пропусків засідань сесій або комісій.

Читайте також: Нардеп із Кіровоградщини жодного разу не прийшов на роботу у Верховну Раду в червні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар