На одній із дільниць у Новгородці мають перерахувати голоси

Суд ухвалив рішення щодо повторного підрахунку голосів на дільниці №350367, яка знаходиться в селищі Новгородка. Відповідний позов подав кандидат на посаду голови Новгородської селищної ради від партії “Свобода” Павло Дайнеко.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт Громадянської мережі ОПОРА.

Кіровоградський окружний адміністративний суд ухвалив позовні вимоги частково.

“Визнати протиправною бездіяльність Новгородківської селищної ТВК щодо не розгляду на засіданні ТВК питання про можливість проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці № 350367 з виборів Новгородківського селищної голови. Зобов’язати Новогородківську селищну ТВК розглянути на засіданні ТВК питання про можливість проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці №350367 з виборів Новогородківськогоселищного голови”, – йдеться в ухвалі суду.

Як зазначено у справі, на розгляд Новгородківської селищної ТВК надійшла скарга офіційного спостерігача ВО «Свобода» Солдатенка О. В. Нібито виявлені ним порушення на виборчій дільниці полягали в тому, що на виборчих бюлетенях, які були використані для голосування за кандидатів на посаду Новгородківського селищного голови та кандидатів у депутати Новгородківської селищної ради, не зазначені номери виборчих дільниць.

“Наразі говорити про те, що спір між кандидатом та виборчою комісією завершено – зарано. Суд зобов’язав територіальну виборчу комісію лише розглянути питання про можливість проведення повторного підрахунку голосів виборців на ДВК № 350367 з виборів Новгородківського селищного голови. Ймовірно, слід очікувати подальших судових процесів, за якими ОПОРА ретельно слідкує”, – зазначив громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Євген Гурницький.

Нагадаємо, у Кропивницькому Андрій Райкович переміг в один тур.

Читайте також: “Вбив – і шо такого?”: селяни про обрання Лозінського головою ОТГ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар