На Кіровоградщині виборчу адресу змінили більше двох сотень мешканців

© boyarka-inform.com

За два місяці до органів ведення Державного реєстру виборців щодо зміни виборчої адреси звернулися 267 мешканців Кіровоградської області, що є 19 показником серед загальної кількості звернень по країні.

Про це Першій електронній газеті повідомили представники громадянської мережі ОПОРА.

За інформацією Державного реєстру виборців, станом на 1 вересня процедурою зміни виборчої адреси скористалися 117 особи, які зареєстровані в Кіровоградській області, але голосувати будуть в інших регіонах – там, де фактично мешкають. 69 осіб голосуватимуть на Кіровоградщині, хоча вони зареєстровані в інших областях, 81 виборців змінили свою виборчу адресу в межах регіону.

Найбільше звернень про зміну виборчої адреси в громаду (прибули) зареєстровано щодо Кропивницької міської та Соколівської сільської громади Кропивницького району – 29 та 26 звернення відповідно. Найбільша кількість звернень щодо зміни виборчої адреси з громади (вибули) зареєстровано від виборців із Кропивницької міської та Олександрійської міської громади (Олександрійський район) – 56 та 17 відповідно. У межах громад по 5 виборців змінили місце голосування у Кропивницькій міській та Олександрійській міській громаді.

Нагадаємо, що ОПОРА підготувала детальну інструкцію як людям, які живуть не за місцем реєстрації або не мають реєстрації, проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Аби взяти участь у цих місцевих виборах змінити виборчу адресу можна до 10 вересня.

Нагадаємо, на Кіровоградщині сформували сільські, селищні ТВК – найбільше подань від чотирьох політсил.

Читайте також: Які партії та політики Кіровоградщини рекламувалися в Facebook у серпні

Поширити:

Залишити коментар:

коментар