“Відмивши” 5 мільйонів у селах, іде заробляти у Верховну Раду

Цієї неділі ми зробимо вирішальний вибір – визначимося з тим, хто захищатиме наші інтереси на державному рівні у найближчих п’ять років. Та як обрати, коли деякі кандидати так солодко про себе розповідають, приховуючи реальні факти зі своєї біографії. Шкода, що нашому президенту не доповідають про те, які персонажі з сумнівним шлейфом намагаються прорватися до влади і цинічно вводять в оману людей у 100-му округу. 

Так по цьому округу балотується такий собі Ігор Мурдій, за спиною якого досі висить відкрите кримінальне провадження. Новоявленого політика підозрюють у порушенні частини 3 статті 191 Кримінального кодексу України. Йдеться про привласнення чи розтрату чужого майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб. Стаття передбачає позбавлення волі до 8 років.

Слідчі встановили: перебуваючи на посаді керівника підприємства, що здійснює ремонт асфальтового покриття, Ігор Мурдій завищував вартість виконаних робіт і використовував «фірми-прокладки», привласнюючи гроші. Можливо, саме за рахунок державних коштів, «викачаних» з ремонту доріг, дорожня мафія, членом якої є Мурдій, просунула його кандидатом в нардепи.

За своїх 10 трудових років він змінив аж 11 робочих місць. Такий «професіонал» ніде довго не затримувався. Найдовше (більше року) працював директором Новгородівського райавтодору і КП «Трест зеленого господарства» Кіровоградської міської ради.

Саме на цих посадах Ігор Мурдій організував ряд схем розкрадання бюджетних коштів, зокрема з завищенням вартості робіт при проведенні тендерних закупівель, з метою одержання «відкатів».

Згідно з матеріалами слідства, далі Мурдій вирішив не працювати через інших, а залучити до корупційної схеми власну фірму. Так з’явився головний фігурант кримінальних справ – приватне підприємство «ТЕК ЦЕНТР». Очолив його сам Ігор Мурдій, а до списку засновників ввійшли колишній і чинний начальники Кіровоградської дорожньо-експлуатаційної дільниці (ДЕД) обласного автодору. Саме через це державне підприємство вони і відмивали гроші з місцевих бюджетів.

Схема “відмивання” коштів місцевих бюджетів Ігорем Мурдієм і його фірмою

Під час досудового розслідування встановлено, що власник фірми (тобто наш кандидат в депутати) домовлявся з керівництвом органів місцевого самоврядування про отримання підрядів на будівництво та ремонт доріг без проведення тендерних процедур. Селищні ради укладали з «ТЕК ЦЕНТР» договори і перераховували йому бюджетні кошти за виконання робіт. Йдеться про понад 5 мільйонів гривень лише за 2015-2016 рр. Ці гроші переводилися в готівку і використовувалися Мурдієм і його спільниками на власний розсуд.

А от всю роботу насправді виконували працівники Кіровоградської ДЕД обласного автодору, використовуючи власні матеріали і техніку. Вони отримували при цьому «для годиться» смішні 854 тисячі «компенсації» від п’ятимільйонної оборудки Мурдія.

По цій справі досі триває провадження – слідчі намагаються вивести на чисту воду Ігоря Мурдія і його «ТЕК ЦЕНТР», доводячи мільйонні збитки, які він завдав державі. Адже, по суті, він отримав понад 4 мільйони чистого прибутку за роботу, яку за копійки виконало державне підприємство. І це дані лише за 2015 рік. А з усіма наступними махінаціями Мурдія поліція досі не розібралася.

До речі, зараз фірма Ігора Мурдія здійснює державний нагляд за якістю робіт з ремонту дорожнього покриття в Кіровоградській області. Можливо, саме тому у нас такі жахливі дороги. А тепер цей бізнесмен вирішив ще й податися до Верховної Ради. То уявіть, що він наробить, коли дорветься до автошляхів усієї України!

За матеріалами сайту Вісті.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар