Правовий комітет ВРУ підтримав перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики узгодив і надав свої висновки до законопроектів №8329 та №8380 про внесення змін до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Свої рекомендації комітет затвердив на засіданні 11 липня, повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

“Щодо Кіровоградської та Дніпропетровської областей дуже швидко пройшла процедура. Це буквально місячної давності ініціатива народних депутатів. Ми вдячні іншим комітетам, які на наше прохання оперативно зібралися, хто два тижні тому, хто минулого тижня, а хто цього тижня, щоб ми сьогодні отримали ці висновки”, – пояснив голова комітету Руслан Князевич.

За його словами, ухвалене рішення дає можливість розпочати конституційні зміни щодо перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей у Січеславську та Кропивницьку.

Після розгляду у комітетах питання про перейменування винесуть на розгляд народних депутатів.

Щоб перейменувати Кіровоградську область потрібно вносити зміни до Конституції України, тому для успішного прийняття рішення потрібна конституційна більшість у 300 голосів нардепів.

Нагадаємо, 18 травня, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект про перейменування Кіровоградської областіСпівавторами Законопроекту №8380 “Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)” значаться 153 народні депутати.

Уже 20 червня комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України підтримав пропозицію перейменувати Кіровоградську область у Кропивницьку, а Дніпропетровську – у Січеславську.

Зазначимо, 14 липня 2016 року депутати Верховної Ради України 228-ма голосами перейменували Кіровоград у Кропивницький.

Кіров Сергій Миронович (справжнє прізвище — Костриков) – російський радянський державний і політичний діяч. Перший секретар Ленінградського міського комітету ВКП(б) і член Політбюро ЦК ВКП(б).

Згідно із Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, Кіровоградська область підлягає перейменуванню, адже Сергій Кіров є організатором масових репресій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар