Через дії Кіровоградгазу у Кропивницькому збирають позачергове засідання сесії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Завтра, 20 березня, депутати міськради Кропивницького зберуться на позачергове засідання сесії. Причиною термінового засідання ради є ситуація із відключенням Кіровоградгазом газопостачання на котельні міста. 
Про ймовірність проведення позачергової сесії на апаратній нараді сказав секретар міськради Андрій Табалов, інформує кореспондент Першої електронної газети.

За інформацією радниці міського голови Євгенії Шустер, проведення засідання уже попередньо узгодили. Воно має відбутися завтра, 20 березня, о 12:00.

Начальник управління ЖКГ Віктор Кухаренко під час наради з комунальниками наголосив на тому, що керівники теплових підприємств мають бути готовими до звіту на завтрашній сесії.


Нагадаємо, 13 березня, ВАТ “Кіровоградгаз” повідомило на своєму сайті, що 14 березня, о 10.00  може припинити газопостачання на котельні КП “Теплоенергетик”, ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” та КП “Долинське міське комунальне господарство” через непогашені борги.

14 березня, працівники ВАТ “Кіровоградгаз” дійсно почали відключати від газопостачання котельні ДП “Кіровоградтепло”. Усього відключили 6 котелень.

Без тепла у Кропивницькому залишилися 137 будинків, 6 дошкільних закладів, 3 школи, 2 училища та медзаклад.

За інформацією Кіровоградгазу, станом на 11:00 14 березня, ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» має непогашену заборгованість за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі 3 118 076,39 грн.

Вже після того, як ВАТ “Кіровоградгаз” перекрив постачання газу на 6 котелень ДП “Кіровоградтепло”, група кропивничан, серед яких було 5 депутатів, відправилися до керівника газопостачального підприємства Олександра Гладкого, щоб вимагати від нього негайно відновити постачання газу. Проте потрапити у приміщення люди не змогли – невідомі особи заблокували вхід.

Згодом активісти та депутати міськради оголосили у розшук Олександра Гладкого, щоб влаштувати у нього вдома пункт обігріву.

ВАТ “Кіровоградгаз”, у свою чергу, заявило про спекулювання відповідальністю за обмеження газопостачання на підприємства комунальної теплоенергетики міста Кропивницький. У своїй заяві вони говорять про те, що відповідальність за відключення котелень лежить на керівництві теплових підприємств, міста й області.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович впевнений, що дії Кіровоградгазу по відключенню котелень від газопостачання містять елементи саботажу і політичної диверсії.

Також 15 березня у приміщення Кіровоградгазу не змогли потрапити ні чиновники, ні депутати, ні активісти.

16 березня громадськість Кропивницького зiбралась бiля приміщення ВАТ “Кіровоградгаз” на чергову акцію протесту проти свавілля керівника газорозподільного підприємства Олександра Гладкого.

Проте 16 березня газопостачання у Кропивницькому відновлене у повному обсязі для всіх котелень міста, а загроза зриву перебігу опалювального сезону ліквідована.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар