У Кропивницькому комісія не підтримала проект про декомунізацію міськради

Сьогодні, 2 серпня, члени постійної комісії КМР з питань діяльності ради не підтримали питання про передачу на розгляд депутатів проект рішення щодо перейменування Кіровоградської міської ради на Кропивницьку. Активісти “АПН”, які зареєстрували аналогічну петицію, говорять, що будуть вимушені подати позов у СБУ та поліцію на депутатів міськради за пропаганду комуністичної ідеології.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Із трьох присутніх членів комісії – двоє підтримали ініціативу, ще один утримався, але оскільки для прийняття рішення повинно було бути три позитивні голоси (усього до складу комісії входить 4 депутати), проект не подали на розгляд сесії міської ради.

Окрім того, представник юридичного управління міськради зазначив, що поки тривають суди щодо скасування рішення Верховної Ради України про перейменування міста, рекомендація про перейменування міської ради спричинить колапс. Адже, на його думку, у разі скасування рішення, доведеться декілька разів вносити правки до документів.


Читайте також: Голова Верховної Ради: Судові позови не мають шансів – перейменування Кіровограда було законним

Активіст ГО “Асоціація політичних наук” Дмитро Сінченко, який є автором аналогічної петиції про перейменування, акцентував увагу на тому, що поки міськрада носить назву “Кіровоградська”, її депутати пропагують комуністичну ідеологію.

“В Україні є кримінальна відповідальність за пропагування комуністичної ідеології і, якщо міськрада продовжуватиме називатися “Кіровоградською”, ми будемо вимушені подати позов на депутатів у СБУ та поліцію”.

Ознайомитися із текстом петиції та проголосувати за неї можна за посиланням.

Нагадаємо, що у Кропивницькому відхилили версію статуту міста, яку запропонували активісти.


Читайте також: Рік живемо у Кропивницькому: Біля театру Корифеїв відсвяткували річницю перейменування міста

14 липня 2016 року депутати Верховної Ради України 230 голосами проголосували за перейменування Кіровограда у Кропивницький.

Того ж дня Голова Верховної Ради України Андрій Парубій невідкладно підписав постанову, за яку голосували депутати.
Більше року тому ініціаторами Постанови про приведення назви міста Кіровоград Кіровоградської області у відповідність із вимогами Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” були: Горбунов Олександр Володимирович, Березкін Станіслав Семенович, Лінько Дмитро Володимирович, Червакова Ольга Валеріївна, Крулько Іван Іванович, Шкрум Альона Іванівна.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар