У Кропивницькому відхилили версію статуту міста, яку запропонували активісти

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: noti5.tv

Сьогодні, 2 серпня, постійна комісія міської ради не підтримала петицію ГО “Асоціації політичних наук” про Статут міста Кропивницького.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Автор петиції Дмитро Сінченко запропонував передати напрацювання АПН до розгляду робочої групи, яка має передати проект на розгляд депутатів на сесію міськради. За словами активістів, різниця між текстами статутів міста від робочої групи міської ради та АПН схожі на 60%. Найбільші суперечності виникають щодо положень місцевої демократії.


Начальник відділу з питань внутрішньої політики Сергій Запорожан зазначив, що наразі за основу у Кропивницькому береться статут міста Чернівці, оскільки він є одним із найпрогресивнішим в Україні. Посадовець не заперечив можливість об’єднання напрацювань, щоб не давати на розгляд депутатів два різні проекти.

Однак члени комісії не підтримали дану ініціативу.

Сергій Запорожан прогнозує, що текст статуту робоча група зможе передати на сесію міськради Кропивницького в кінці серпня – початку вересня. Проте активісти мають більш песимістичні прогнози, тому що більшість членів робочої групи йдуть у відпустки і через певний перелік неузгоджень повернутися до обговорення можна буде лише у кінці вересня.

Текст петиції подано без редакції:

"Діючий статут міста Кропивницький давно втратив свою актуальність. Станом на сьогодні він не відповідає ані сучасному законодавству, ані Конституції України, ані здоровому глузду.

Щоб виправити цю ситуацію, при міській раді було створено робочу групу щодо напрацювання нової редакції статуту міста. До її складу увійшли, у тому числі, двоє представників ГО "АПН". Робоча група активно взялась за розробку документа, взявши за його основу статут міста Чернівці, проте через деякий час її припинили збирати, тому робота зупинилась.

З метою прискорення процесу ухвалення нового статуту міста, приведення діяльності міськради Кропивницького у відповідність до Конституції та чинного законодавства, експерти ГО "Асоціація Політичних Наук", грунтуючись на результатах попередньої діяльності вищезгаданої робочої групи, розробили свій власний варіант нової редакції статуту міста Кропивницький і пропонують його на розгляд сесії міської ради.

Прийняття статуту у пропонованому вигляді дозволить міській владі стати прозорішою та підзвітнішою для громади, а громаді - отримати нові доступні механізми впливу на владу.

Просимо мешканців міста підтримати активістів і проголосувати за цю електронну петицію.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар