У Помічній відбувся фестиваль до Покрови

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

14 жовтня Україна відзначила відразу три великих свята: Покрову Пресвятої Богородиці, День козацтва та День захисника України. З цієї нагоди в місті Помічна, що на Кіровоградщині, з ініціативи Помічнянської міської ради пройшов фестиваль «На Покрову в Помічну».

Слід зазначити, що цей населений пункт по праву має славу міста залізничників, адже багато містян присвятили своє життя саме залізниці. Тому зрозуміло, що така подія не могла пройти без активної участі працівників регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ, які були залучені до підготовки, організації та проведенню фестивалю.

Святкові урочистості розпочалися з привітального слова міського голови Миколи Антошика (який, до речі, в минулому також залізничник) та голови Добровеличківської державної районної адміністрації Василя Смаглюка, а також відкриттям Європейського скверу, що біля головної міської площі. Тут місцеві майстри, що працюють на Помічнянській дистанції колії, власноруч створили справжню копію Ейфелевої вежі. В фойє місцевого Палацу культури фахівці Дорожнього центру науково-технічної інформації регіональної філії разом з Музеєм історії Одеської залізниці відкрили тематичну експозицію, яка розповідає про 150-річну історію сталевої магістралі. Спеціально до свята з Одеси було доставлено понад 50 експонатів.

Крім того, зі свіжих архівів на огляд відвідувачів виставили найкращі дитячі художні роботи, які були створені в рамках конкурсів про безпеку на залізниці. А в залі Палацу культури відбувся святковий концерт за участю колективів художньої самодіяльності Добровеличківського району та запрошених гостей. З великою концертно-розважальною програмою до Помічної завітали й колективи художньої самодіяльності виробничого підрозділу «Локомотивне депо Знам’янка» та Одеського коледжу транспортних технологій.

Протягом всього святкового дня на головній площі міста проводилася виставка-ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва (handmade) та кулінарного мистецтва, до участі в якій були залучені містяни, в тому числі й пенсіонери залізничного транспорту та гості міста з Піщаного Броду, Новоукраїнки, Кропивницького.

Значне захоплення викликав майстер-клас з гончарного мистецтва, а також кулінарні шедеври Помічнянського жіночого клубу «Надія», жіночої громадської організації «Яворина», вихованців недільної школи Спасопреображенського храму, Піщанобрідського аграрного ліцею, дитячих садочків та інших. Кошти, зібрані від продажу смаколиків одразу ж передали військовим, що саме цього дня забирали відремонтовану коштом містян машину а АТО. Помічнянський міський голова М М. Антошик грамотами та подарунками відзначив більш як шістдесят найактивніших волонтерів міста.

Цікавинкою фестивалю став показовий виступ представника ЦОТП «Цитадель» Олега Ковальчука, а також виставка зброї та військового спорядження. Помічнянська Самооборона усіх охочих частувала смачнючим кулішем, а любителів історії залізниці запрошували відвідати музей-паравоз. Організатори заходи подбали про малечу, для якої на свято встановили парк розваг, а серед молоді провели спортивні змагання з гирьового спорту та арм-реслінгу.

Фінальним акордом свята став концерт художніх колективів Кіровоградської обласної філармонії, який став можливим завдяки підтримці народного депутата України Станіслава Березкіна та його благодійного фонду «Добротвір».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар