У Кропивницькому мітингуватимуть ошукані вкладники банку “Михайлівський”

Завтра, 22 серпня, у Кропивницькому відбудеться мітинг ошуканих вкладників банку “Михайлівський”.

Кропивничани зберуться о 10.00 на площі Героїв Майдану.

Про це редакції Першої електронної повідомила одна з постраждалих внаслідок оборудки керівництва банку пані Галина. За її словами, поки що на участь у мітингу зголосилось близько двох десятків осіб.

Сама пані Галина не може забрати у банку свій депозит у сумі 150 тис гривень.

“Ми виходимо на підтримку таких самих, як ми постраждалих вкладників “Михайлівського”, які завтра в Києві мітингуватимуть перед будівлею Фонду гарантування”, – розповіла кропивничанка.

Нагадаємо, 24 травня НБУ, через проведені банком сумнівні операції з депозитами фізичних осіб, визнав неплатоспроможним банк “Михайлівський”, який був одним із лідерів на ринку споживчого кредитування.

Як пише ТСН, 20 травня банк під прикриттям технічного збою обмежив доступ куратора до бази даних та провів низку сумнівних операцій за вкладами фізосіб, збільшивши навантаження на Фонд гарантування на 1 млрд грн – до 2,6 млрд грн.

Згодом власник банку Віктор Поліщук, якому також належить мережа магазинів побутової техніки “Ельдорадо”, повідомив, що за кілька днів до визнання банку “Михайлівський” неспроможним продав свою частку в капіталі банку групі інвесторів – фізичних осіб.

Екс-голова правління банку Ігор Дорошенко з 23 травня посів пост головного виконавчого директора кіпрського холдингу PT Platinum Public Ltd, який володіє “Платинум Банком”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар