У Кіровограді рятувальники і поліція намагаються демонтувати намет мітингувальників (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді на виконання рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні, правоохоронці та рятувальники розпочали процес демеркуризації площі та демонтажу намету, який вночі облили ртуттю.

Більшу частину площі Героїв Майдану огородили стрічкою та вказівниками “Обережно. Ртуть”. Біля площі розташувались дві рятувальні машини, автівка поліції та вантажівка, призначена очевидно для вивезення намету. Також по периметру площі чергують поліцейські та рятувальники. Як повідомив журналісту Першої електронної газети депутат Подільської (Ленінської) райради, керівник ГО “Народна самооборона “Кіровоград” Володимир Муравйов, до нього як до власника намету, яким користуються протестуючі, звернулись правоохоронці з проханням демонтувати його для подальшої демеркуризації.

“Я погодився на це, але повідомив, що не впливаю на рішення мітингуючих”, – розповів Володимир Муравйов.

Мешканці ж проблемного гуртожитку по просп. Університетському, 21 виступають проти демонтажу намету. Вони категорично заявляють, що не підуть з площі.

“Ми не будемо прибирати намет, це повний маразм. Нехай обгороджують площу, проводять свої заходи “, – кажуть люди.

Група протестуючих на чолі з Світланою Бондаренко відправились до СБУ писати заяву про вчинення терористичного акту проти них.

Керівник кіровоградської поліції Ігор Пайлик, до якого звернулись журналісти повідомив, що демонтовувати намет силою правоохоронці не будуть.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар