Кропивничанам нагадують про небезпеку купівлі продуктів на стихійних ринках

Ілюстративне фото

Інспекція з благоустрою Кропивницької міської ради попереджає містян про те, що стихійна торгівля харчовими продуктами, особливо в таку спекотну погоду, є загрозою для здоров’я.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

“Працівники інспекції з благоустрою постійно проводять розʼяснювальну роботу, надають попередження та складають адміністративні протоколи згідно ст. 152 КУпАП, за що передбачені штрафні санкції від 340 до 1360 гривень, – повідомив директор інспекції з благоустрою Олександр Брюховецький. – Найчастіше стихійна торгівля виникає у місцях масового перебування людей. Нерідко торгують прямо із землі у невстановлених для цього місцях, залишаючи після себе сміття, ніхто за собою не прибирає і цей непотріб розноситься по нашому місту”.

Олександр Брюховецький  закликає кропивничан не купувати продукти на стихійних ринках, особливо у таку спеку, оскільки вони несуть загрозу здоров’ю.

Довідково: основними причинами виникнення кишкових захворювань є вживання бактеріально забруднених продуктів харчування, недотримання правил особистої гігієни та споживання немитих фруктів і овочів, придбаних, зокрема, в місцях несанкціонованої торгівлі. Продукція, що реалізується у місцях стихійної торгівлі, не відповідає вимогам безпеки, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил – без санітарного одягу, медичних книжок порушують температурний режим реалізації та зберігання продуктів.

10

11

13

14

15

Нагадаємо, на стихійних торговців у Кропивницькому склали протоколи

Читайте також: у Кропивницькому посилять боротьбу зі стихійною торгівлею

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар